Следвайте ни

Риск на пътя: Отсечката Русе-Бяла е без маркировка от месеци

viber icon

Горещ спор се разрази относно новата отсечка на пътя Русе-Бяла, която стои без маркировка от няколко месеца и с това всекидневно застрашава живота на хората.

Гражданите изказват заслужено недоволство и притеснение, особено с оглед влошаване на пътните условия и зачестилите ПТП-та, а институциите се оправдават със спазени срокове.

„Пътуваме всеки ден по 2 пъти по този път, за да отидем на работа. Поемаме риск за живота си. Пътят е в ремонт от 3 месеца, не е безопасен. В тъмното няма никаква видимост, а вече има и мъгли“, каза един от местните на име Ивайло Илиев пред Nova.

„За щастие пътуваме в района само по светло, но вечер ТИР-овете не знаят къде карат, влизат в насрещното“, коментира на свой ред професионален състезател на картинг, който също често използва пътя.

„Този пътен участък все още се строи. Това е обозначено с необходимата сигнализация. Срокът да поставим пътна маркировка е 31 октомври. Няма как да го направим при положение, че не е сложен последният слой асфалт“, отговори на свой ред директорът на областното пътно управление - Стамен Савов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?