Следвайте ни

Ревизоро представя плана за мониторинг на водата в р. Марица

viber icon

Трима министри ще се явят на първия за новия политически сезон парламентарен контрол. Той ще се проведе в обновената пленарна зала в сградата на бившия Партиен дом. А от трибуната последователно ще отговарят на депутатски въпроси Костадин Ангелов, Емил Димитров и Лъчезар Борисов, съобщава Канал 3.

Първи ще бъде здравният министър, а въпросите към него са три. Ангелов ще разясни пред народните представители какви стъпки е предприело ресорното ведомство за решаване на проблемите на хора със специфични заболявания като екстремно ниско кръвно или недохраненост. Друг от въпросите към него е свързан с изграждането на Националната многопрофилна детска болница.

Екоминистърът Емил Димитров пък ще запознае депутатите с идеята за мониторинг на водата в р. Марица, след като в края на август се оказа, че тя е замърсена. Вследствие на отравяне тогава загинаха 28 крави след водопой.

Два въпроса има и към икономическия министър Лъчезар Борисов – относно осигуряването на конкурентна среда на пазара за бутилки с втечнен газ и бъдещето на летище "Стара Загора". 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Майна

Майна

04.09.2020 | 09:00

Айде малко по-сериозно - какви идеи може да има тоя тип, който не разбира нищо от екология по неговите думи и е сложен там, щото патриотарите нямат друг подходящ.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?