Следвайте ни

Ревизията на държавните дружества започва от „Автомагистрали" и „Турски поток"

viber icon

Стартов списък с имената на 9 държавни дружества и институции одобри единодушно на първото си заседание оглавяваната от Мая Манолова временна комисия за проверка на разходването на средства по времето на управлението на Бойко Борисов. Проверката първоначално ще се разпростре върху период от 4 години, т.е. от 2017 до 2021 година, но след приключване й ще се пристъпи десет години назад, което ще обхване управлението на служебни правителства и това на Пламен Орешарски.

Първоначалният списък включва "Автомагистрали" ЕАД и Агенция "Пътна инфраструктура", проекта за продължението на газопровода "Турски поток" и участието на "Булгартрансгаз" в него, Националната програма за енергийна ефективност, Българската банка за развитие, финансирането на мерките за справяне с пандемията от COVID-19, учреденият преди малко повече от година Български ВиК-холдинг, Държавната консолидационна компания, дружествата "Монтажи" и "Монтажи-София", както и дейността на държавното предприятие "Управление и стопанисване на язовирите".

След предложения на депутатите от БСП Явор Божанков и Пламен Абровски от "Има такъв народ" към списъка бяха добавени Софийската стокова борса и шестте държавни горски дружества.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Майна

Майна

23.04.2021 | 09:58

Шайката отива е затвора

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?