2374
Следвайте ни

Ресторантьори и хотелиери в стачна готовност, искат отпадане на COVID ограниченията

viber icon

Да отпаднат всички ограничения за капацитет и работно време за дейностите, засегнати от заповедта на здравния министър, като те да могат да се посещават от хора, които са ваксинирани, или имат: антигенен тест, документ, че са преболедували, бърз тест, който да се поеме от държавата, или PCR тест. Това предлагат от туристическия бранш, съобщи пред журналисти председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Министърът на туризма Стела Балтова и представители на туристическия и ресторантьорския бизнес се срещнаха, за да обсъдят разработването на схема за държавна помощ, която за бизнеса е крайно недостатъчна.

Предложението ще бъде разгледано в четвъртък на нова среща на бизнеса, с участието на министрите на туризма и на здравеопазването, съобщи Алибегов.

Целта е да няма затворени бизнеси и държавата да не се чуди откъде да вземе пари в тяхна подкрепа, обясни той, като изтъкна, че предвидените с актуализацията на бюджета 400 млн.лева няма да стигнат за всички пострадали дейности.

Алибегов потвърди, че браншът остава в стачна готовност и допълни, че протестите нямат политически характер, а са насочени срещу ограничителната заповед на здравния министър, която според бранша е дискриминационна.

Друго предложение на бизнеса е да се предоставя ваучер, от порядъка на сто лева, на всеки ваксиниран, който да може да се използва за посещение на кино, ресторант, музей, театър, фитнес, което ще е вид стимул за хората, каза Георги Рачев, заместник-председател на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА). Парите за ваучерите могат да се намерят от предвидените в актуализацията на държавния бюджет средства за затворените бизнеси.

Най-голямата помощ е браншът да бъде отворен, заяви Теодора Жилкова, изпълнителен директор на Българското конгресно бюро.
Източник: БТА
заведения стимулиране Ричард ограничения ваксинация Алибегов
Коментирай

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Айляк

Айляк

21.09.2021 | 15:15

Как ли пък не! Тестове от държавата, че на някой му се ходело на кръчма. Който иска на кръчма, или безплатна ваксина, или да се бърка в джоба за тест, щом има излишни пари за кръчма. Данъкоплатецът не му е длъжен.

Отговори
0 0
Лейки

Лейки

21.09.2021 | 09:56

Ми ходете се ваксинирайте бе Джанъм

Отговори
2 0
опа

опа

21.09.2021 | 08:23

тоя няма ли най накрая да се окъпе

Отговори
4 0
индианец

индианец

20.09.2021 | 21:46

Два пъти Боко затвори държавата и този Ташунко отначало се ежеше, после му прави свирчоци. Сега всички могат да работят при определени условия, но........ще правим стачки.Тъпо,тъпо, чак вдлъбнато.Тиквата ги подстрекава.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?