Следвайте ни

Решено: Обзор става самостоятелна община

viber icon

Министерският съвет взе решение за административно-териториална промяна по отделяне на населени места от община Несебър, област Бургас, и създаване на нова община с административен център гр. Обзор, област Бургас. Новата община ще се състои от следните населени места - гр. Обзор, с. Баня, с. Емона, с. Козница, с. Паницово, с. Приселци и с. Раковсково.

С извършването на тази административно-териториална промяна се цели да се създадат по-благоприятни условия за задоволяване на ежедневните потребности на населението от административни, социални, здравни, транспортни, финансови и други услуги, както и осъществяване на по-ефективно и ефикасно управление на територията на населените места, обхванати от инициативата за създаване на новата община.

Административно-териториалната промяна ще влезе в сила от деня на обнародването на Указа на президента в Държавен вестник, като общият брой на общините ще стане 266.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

УМЕН

УМЕН

25.03.2021 | 02:47

Поредната измислена община в нашата държава и тези айдуци искат да крадат евросредства за лична облага и нищо няма да направат как така от курортно селище стана община нали уж щяха да намаляват общините ....

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?