Следвайте ни

Ето местата, където може да караме без винетки

viber icon

След скандала, който се разрази тази сутрин в Министерския съвет за винетките, Петя Аврамова съобщи нареждането на премиера Борисов:

Всички общини около София са освободени от винетни такси. Така ще бъде и с всички общини в България, които са в близост до общински център. Те ще бъдат освободени от винетни такси и АПИ ще сключва с тях споразумение като общините ще поемат отговорност за поддържането на пътя", отбеляза Аврамова.

Тя изтъкна, че общините, които искат да бъдат освободени от винетна такса, ще подадат заявления и те ще бъдат извадени от мрежата, таксувана с винетки.

"Не всички общини имат такова желание", заяви тя и поясни, че още миналата година премиерът Борисов е казал - общините, които искат да нямат винетни такси, да подадат заявления - при условие, че поемат ангажимента сами да поддържат пътищата си. 

Аврамова заяви, че никой няма да бъде глобен по време на преговорите за освобождаване на пътните отсечки от винетки. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Ако Минчев

19.02.2020 | 14:28

В Пловдив всичко е тихо и кротко. Никой не протестира. Селяните са боязливо еснафско племе и няма да гъкнат по този повод, защото и без това не купуват винетки.

Отговори
4 0

ГЮРО

19.02.2020 | 13:50

Всички второкласни пътища и тези от по-ниски категории следва да са свободни за ползване без винетки. Да, ама не. Гледат да се нагушат с явен грабеж. В България само горските пътища са без винетки. За разлика от белите страни, към които е и Румъния. Дето се гнусяхме да се сравняваме с нея.

Отговори
7 1

Мина

19.02.2020 | 12:47

А селата около Пловдив? Къде е списъкът?

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?