Следвайте ни

Рекордна гаранция от 1,5 млн. лева за съпругата на Божков СНИМКИ

Елена Динева е обвинена за участие в престъпната група на хазартния бос

viber icon

Специализираният съд наложи гаранция от 1 млн. и 500 хиляди на Елена Динева, жената на Васил Божков. Според обвинението е участвала в търговски дружества и е използвала неправомерно парични средства.
 
Самата Динева каза, че участва в търговски дружества, но част от тях са еднолични, има и участие в управителните съвети на 2 фондации.
 
Тя твърди, че съпругът й бил принуден да не се върне в България. Тя отрича да се е занимавала с хазартна дейност поне през последните 15 години. 
 

 
Прокурор Борисова обясни, че Елена Динева и Васил Божков имат сключен граждански брак, но тя не е приела неговата фамилия
 
Не съм обществена заплаха. Имах възможност да напусна страната, но нямах желание. Съпругът ми беше принуден да не се върне. Това каза в своя защита Елена Динева.
 
50-годишната жена е съпруга на бизнесмена Васил Божков. Тя е обвинена за участие в престъпната група с лидер собственика на "Нове Холдинг" и е била задържана преди два дни. Дали обаче Елена Динева има официален граждански брак с бизнесмена или не, така и не стана ясно в съдебната зала.
 

 
Според адвоката й Трендафил Трендафилов в комисията по делото официален документ за сключен брак няма. В своята защита обаче Динева нарече Божков съпруг, пише блиц.
 
По-късно обаче прокурор Мария Борисова обясни, че Елена Динева и Васил Божков имат сключен граждански брак, но тя не е приела неговата фамилия.


 
Около 10 минути тя говори пред съда в своя защита, като си беше подготвила и писмена пледоария.
 
Тя обясни, че участва в управата на няколко дружества, които обаче нямат абсолютно нищо общо с хазарта. Едното съществува от 19-20 години, в други три е инвеститор. Нито едно от тези дружества няма участие в Националната лотария. Тя е в управителните съвети на две  фондации - "Тракия" и "Българско изкуство", като за "Българско изкуство" каза че спонсорира тази фондация за издаване на книги и албуми, които не са с големи тиражи.
 
 
Във фондация "Тракия" членовете на управителния съвет просто помагат. Тя също така обясни, че през последните двайсет и няколко дни, откакто започнали претърсванията, през цялото време е съдействала на разследващите органи. Следователите били изненадани, че в дома й на бул. "Васил Левски" има много картини.
 
"На 22 години си купих първата картина", каза Динева.
 
Тя също така обясни, че през тези дни в дома й минали над 120 души - полицаи, прокурори, следователи, експерти по културните ценности. 
 
"Помагах на тези хора, не защото съм мила и добра, а защото разбирам патовата ситуация. В момента съм пресирана", каза Елена Динева и отново повтори, че отдавна не е оперативно ангажирана в хазарта. Тя обясни, че познава основните свидетели в делото - братята Боян и Цветомир Найденови, с които имали съвсем нормални отношения преди акцията.


 
Жената до Божков се оплака още, че банковите й сметки, които са само в една банка, са блокирани от първото претърсване в дома им.
 
"Последните 20 дни, уволнявам хора, пускам предизвестия, опитвам се да успокоя персонала. Как може в тази ситуация да представлявам обществена опасност?". Тя посочи, че не е виждала нито един член на Комисията по хазарта.
 
Преди нея прокурор Мария Борисова поиска постоянен арест за жената на бизнесмена, тъй като можела да повлияе на свидетелите, а и да укрие доказателства. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Г. Илиев

Г. Илиев

21.02.2020 | 03:15

Ах дано и тебе та арестуват гаден трол

Отговори
0 0
Левски

Левски

21.02.2020 | 00:01

Отвратително отношение към жената. Това не е държава. Дано не арестуват и внучетата на Божков. Лакоми хора. Опоскаха колекцията му

Отговори
1 5
хаха

хаха

21.02.2020 | 07:17

Каква жена бе льольо.Не виждаш ли че това е мъж с перука

Отговори
1 0
За да арестуваш

За да арестуваш

20.02.2020 | 20:40

Първо трябва да има събрани достатъчно факти за извършено/и престъпления. Прокуратурата винаги може да иска задържане под стража, но обосновано. Не просто да се хвърлят едни заучени фрази в пространството - да укрие доказателства например. От 20дена над 120 човека не ги ли обрахте всичките компютри и документи? Освен това жената не се занимава с хазарт. Комунизъм, не демокрация. Всеки може да бъде арестуван така.

Отговори
23 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?