Рекорд! Продават москвич с педали за 7 стотака

Българските продавалници са пълни с играчки и сувенири, свързани с автомобилите на соца. И те никак не са евтини. Рекордът по скъпотия бие възстановен до блясък москвич количка с педали. Цената му е по-висока от тази на кола в движение от същата марка - 700 лева. 

Текстът на обявата гласи: 

„Пред Вас е един напълно реставриран екземпляр от МОСКВИЧ ТИП 3 - 1986 г. Цветът е ДЕТСКИ СИНЬО. Боята е основа от лезонал, база и високо устойчив 
УВЕ-лак. Джантите и воланчето са бели, кормилния механизъм и педалите са черни, тасчетата и лайстните са сребристи. Седалката и броните са оригиналните - запазени непокътнати от черна пластмаса. По желание може да се сложи тапицерия с нова кожа и омекотяваща подплънка с цвят по избор. Светят стоповете и фарчетата - със съвременни лед диодни светлини, захранват се от зареждаемо акумулаторче 12 волта. Включват се от единствено копче на таблото - оригиналното изпълнение. По желание може да се добави и клаксон. Всичко по количката е регулирано и смазано, става както за ползване от дете, така и да украси дом, кръчма или офис...”.

Масово се продават и метални модели на соцколички. Москвичите са от 12 до 20 лева. Хит са и варшавите. Чисто нова играчка - модел на линейка, която е изкарана от кутията само за да бъде снимана, струва 20 лева. 

В продавалниците продават и уникални части за ретроколи. Кръглият часовник за кабината на варшава може да се купи за 150 лева.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?