1939
Следвайте ни

Регионалното министерство отговори на протестиращите строители

viber icon

Задължени за плащането на трудовите възнаграждения на работниците и на служителите, заети в пътно-строителните фирми, са лицата, с които те имат сключени договори. С никого от протестиращите Министерският съвет, и в частност Министерството на регионалното развитие и благоустройството, няма трудово-правни отношения, заявиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ).

Председателят на УС на Браншова камара „Пътища“ Стефан Чайков информира обществото пред медиите, че заплатите се изплащат и няма съкратени работници, което навежда на мисълта, че протестът не е свързан с трудовите възнаграждения, а има политически подтекст.

"Убедени сме, че по-добре е пътният бранш да стои встрани от политическите интриги, защото пътищата са на всички български граждани, те нямат партиен цвят. В момента никой не се нуждае от нагнетяване на политическо напрежение, а финансовите претенции на бранша трябва да бъдат отправени към следващото Народно събрание, което може абсолютно легитимно да реши проблемите", информират още от ресорното министерство.

"Договорите на фирмите, свързани с пътното поддържане, са сключени основно през 2019 и 2020 година с Агенция „Пътна инфраструктура“, ръководена от служители, назначени от предишното управление на ГЕРБ. Възлагането на дейностите по тези договори в началото на 2021 година се е извършвало от същото ръководство срещу недостатъчно осигурени финансови средства в държавния бюджет, приет от Народно събрание, доминирано от представители на ГЕРБ, заявяват от МРРБ. Осигуряването на липсващите необходими средства за покриване на задълженията на АПИ по извършените дейности за текуща поддръжка на пътищата може да се случи само от действащо Народно събрание, каквото в момента няма", гласи още изявлението на МРРБ.

"За зимното поддържане 46-ият парламент осигури 100 милиона лева, които ще отидат в пътния бранш не под натиска на улицата и не с политически цели, а срещу изрядно оформени двустранни споразумения между АПИ и съответните фирми", се казва още в съобщението.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Тиква

Тиква

12.10.2021 | 10:08

Пратили са помаците и циганите да протестират по заповед на Тиквата, а собствениците на строителните фирми са с офиси в Дубай.

Отговори
1 0
Коментар

Коментар

12.10.2021 | 05:58

Зад така наречените протести стои ББ. Всички далавери нали са между ББ и строителните босове. Сега просто Боко натиска бутончето и под строй цялата колона от организираната техника е на път за София. Но кой ли им се връзва?

Отговори
6 0
Пари

Пари

11.10.2021 | 23:58

Ако на истина е платено на фирмите, да си искат парите от работодателите, не е честно така. Ако някой е прибрал парите от тези фирми това е друг въпрос. Чу се за много пари платени дори авансово, ако е така къде са кой ги е взел, до кога в мъгла, хората правили са или не. А дори ида са платени на фирмите това не е гаранция че ще са за заплати и други неща, отдавна може да са отишли в някой джоб.

Отговори
7 2
Радефф

Радефф

11.10.2021 | 23:57

Радев съсипа държата, трябва да бъде разследван и съден!

Отговори
2 10
Radev

Radev

12.10.2021 | 03:04

Радев ли съсипа държавата ,по тъпо най тъпотия само един елементарен гербяджия може да каже.В коя държава живееш и не чуваш ли и не виждаш ли за золумите на Боко тиквата .Раде е най добрия президент до сега от 30 години и не той е крал а Борисов и компания.Що за тъпотия ,не мога да повярвам че има толкова прост народ и да говори глупости

Отговори
9 2
Ар калоян

Ар калоян

11.10.2021 | 22:24

Искайте си парите от тиквата с чекмеджето!

Отговори
17 5
Комунист

Комунист

11.10.2021 | 21:29

Много, много нагли. Ще ги изгоним барабар с юмручето им на 14ноември. Да се отървем от тях!

Отговори
7 16
Ставри

Ставри

12.10.2021 | 02:24

Герб наглоста е неизмерима.

Отговори
6 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?