Следвайте ни

Редят нова фракция в НС - Парламентарна група за децата

viber icon

Още преди да са минали изборите, да са се оформили парламентарните групи, а после и да започне роенето им, е напът да се роди една нова фракция в Народното събрание - Парламентарна група за децата.

Национална мрежа за децата предизвика кандидати за депутати от различни политически сили да се включат в Парламентарна група на децата. Идеята е така да подкрепят политиките за децата, независимо от своята принадлежност към определена формация. 

Вече 60-ина кандидати от листите на 7 партии и коалиции са подписали декларацията „Защитник на децата“, с която се ангажират, че ако бъдат избрани, ще работят за разрешаване на основните проблеми в областите: здраве, образование, бедност и социално изключване, правосъдие. Сред тях са и настоящите министър и зам.-министър на образованието - Красимир Вълчев и Таня Михайлова, и членовете на Отровното трио, които оглавиха протестите срещу управлението. 

„През последните години правата на децата пострадаха сериозно от ширеща се дезинформация, пропаганда и конспиративни теории, а родителите бяха подвеждани с фалшиви новини и изкривени истини. Политиците се поддадоха на този натиск и бяха спрени важни политически документи като Националната стратегия за детето.

България е единствената страна в Европа, която няма цялостен политически документ за децата си. Надеждата ни е с тази кампания да ангажираме колкото може повече отговорни политици и граждани, за да работим заедно за по-добра държава на децата ни!“, казва Георги Богданов, изпълнителен директор на Национална мрежа за децата. 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Тошко

Тошко

23.03.2021 | 11:04

А група на майките, а на татковците, лелите и чичовците кога? НС не е детска градина..... там щели да работят Мутри отвън!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?