Следвайте ни

Разтърсващо ВИДЕО Братът на Янек, изчезнал след свада с гард на Галеви, зове за помощ

viber icon

Призовавам главния прокурор Иван Гешев да дойде в Дупница и да направи каквото е необходимо, за да намерят брат ми! Това призова Марио Миланов - брат на изчезналия  Янек Миланов от Дупница. Той е в неизвестност от 18 дни. Притесненият му брат Марио Миланов излезе с публично обръщение към всички българи в страната и света. Той призовава главния прокурор Иван Гешев да отиде в Дупница.

Марио Миланов моли за пълната подкрепа на институциите, властите и организациите в Дупница, София и Брюксел. Миланов подчертава, че обръщението му няма политическа цел. Той благодари на всички хора, които активно помагат за намирането на Янек.

Припомняме, че Окръжна прокуратура – Кюстендил образува досъдебно производство за отвличане по случая с Янек Миланов. Наблюдаващ прокурор е Бойко Калфин от Окръжна прокуратура – Кюстендил, но той не желае да коментира случая, докато не се съберат достатъчно доказателства.

“Образувано е досъдебно производство за отвличане 9 дни след случилото се. Тогава са предоставени данни от разследващите органи в Окръжна прокуртура – Кюстендил”, заяви говорителят на Окръжна прокуратура прокурор Мариана Сираков, цитиран от struma.bg.

Източници, близки до полицията, съобщиха, че джипът на спрягания за съпричастен с изчезването на гастарбайтера Васил Капланов -Каплата е иззет още първите дни на разследването и е оставен на отговорно пазене в двора на РУ – Дупница за извършване на криминалистична експертиза.

Миналата седмица е правен и повторен обиск в апартамента на Васил Капланов. Той е викан и на разпит в полицията в Дупница. Съпричастността на Васил Капланов към изчезването на Янек Миланов се базира на показания на съседи в блока, които твърдят пред разследващите, че във вечерта на изчезването му /31 юли 2020 г./ Янек е пристигнал отнякъде с лекия си автомобил, хвърлил ключовете на масата, където са седели съседите пред блока, и им казал, че отива на среща с Капланов, и не се върнал.

Не е ясно дали наистина се е качил в джипа на Каплата и ако е, дали насила, или доброволно. Камерите на общината са засекли джипа на Васил Капланов да излиза от града по посока Крайници. В него са били двама, но не е доказано, че вторият е Янек Миланов, тъй като лицето на спътника на Каплата не се виждало ясно.

Криминалисти от Дупница два дни изземаха записи от видеокамери в селата Краници и Червен бряг. На част от тях се вижда джипът на Васил Капланов, който обикаля посред нощ по улиците, но по-нататък следите му се губят.
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Да спасим Янек, сега!

Да спасим Янек, сега!

19.08.2020 | 13:30

Дупничани разлепиха некролози, с които призовават шефът на местното РУ Борислав Динев да подаде оставка. http://www.dennews.bg/news/2020/8/17/56279-dupnichani-razlepiha-nekrolozi-s-koito-prizovavat-shefut-na-mestnoto-ru-borislav-dinev-da-podade-ostavka

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?