Следвайте ни

Разтърсващо! Дъщерята на самоубилия се доктор със страшна изповед СНИМКА

viber icon

Д-р Генади Влашки от Лом се самоуби в понеделник и потопи града в скръб. Неговата дъщеря публикува прощално емоционално обръщение във Фейсбук и разплака стотици в социалната мрежа, пише Булнюз.

Ина Влашка е събрала сили да се сбогува с баща си чрез тежък за четене пост, в който обяснява причините той да сложи край на живота си:

"Това е д-р Генади Влашки или познат още като моят баща. Говори се, че вчера моят баща извърши престъпление. Вчера той се самоуби. Не. Баща ми никога не е желал нещо по-силно от живота, от децата си и от призванието да помага на своите пациенти.

Баща ми не отне живота си сам. Една коварна болест с отвратителното наименование “рак” го направи. С любезното съдействие на някои т. нар. негови “колеги” и безхаборното им отношение към онкоболните в България, към съмишлениците им.

Да. Съмишленик на тези, които трябваше да го спасят. Баща ми е лекар. Беше лекар. Анестезиолог. Такива неща ми е разказвал, че мога да напиша книга, после втора и така да стигна до поредица.

Мисълта ми е, че за разлика от един тон бездушни незаслужили титлата си негови колеги, моят баща през цялата си професионална кариера не спря да се бори за човешкия живот и невинаги е мислил за последствия, щом е имал шанс да помогне, било то и с вероятност да навреди на себе си и своята професия.

Та така. Толкова от мен. И това е много, и не би трябвало да го споделям тук. Просто исках да се знае какъв великан е моят баща. Колко много усмивки оставяше по пътя. Колко корави бяха последните две години. Как нелепо го изгубих. И колко много ще ми липсва.

Всички останали просто сведете глави в името на всеки онкоболен, защото борбата е безмилостна.

И краят понякога - жесток.

П.С. Искрено благодаря на тези негови колеги, които се бориха с него, на приятелите му и на всеки човек, който му даде топлина."


Д-р Генади Влашки е завършил през 1993 г. Медицинския университет в Плевен. През 1994 г. работи в ТУБ-диспансер в Лом. Работил е и в ЦСПМ в Лом, в ОАИЛ-Враца. През 2014 г. придобива специалност „анестезиолог-реаниматор“. Работи в МБАЛ-Свищов, а от юни 2017 г. е част от екипа на СБАЛК-Плевен.

Само 4 дни преди да се самоубие със законно притежавания пистолет, той се е сбогувал с този свят чрез пост във фейсбук.

На 2 април вечерта д-р Влашки вече е бил взел съдбоносното решение и това личи от думите му, останали завинаги след него: „Човек умира и богат, и беден. И всеки сам си носи своя кръст, по-важното е да си бил полезен, преди да се превърнеш в шепа пръст“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (12)

Д-р Иванова Румяна

09.04.2020 | 17:12

Моите най -искрени съболезнования на близките и приятелите му и лекарите и медицинския персонал ,с които е работил!!!

Отговори
2 2

Д-р Иванова Румяна

09.04.2020 | 17:10

Дълбок Поклон!!! Светла и Вечна да бъде Паметта му!!! БОГ да го прости!!! Мир и Покой!!! Светлина на Душата му!!!

Отговори
1 2

Marinova

09.04.2020 | 08:55

Загубих съпруга си за четири месеца след три безполезни биопсии и никакво лечение, в мъки, само на обезболяващи. А той искаше да живее, да се радва на деца и внуци, да се пенсионира! Не получи помощ от никъде, но болниците усвоиха парите за биопсии, скенери и прегледи!

Отговори
21 3

Ивайло

09.04.2020 | 07:29

Мило момиче, съчувствам ти! Прекланям глава пред твоя баща ! Той е герой ,но за съжаление няма го вече !!!И той е помагал и е търсил помощ самия той ,но уви ...Случващите се неща са много гадни и много дълбоки... Аз съм минал по този път с мой скъп Човек и знам всичко .За съжаление ... Дълбок поклон пред паметта на твоя баща !На теб кураж и сила !

Отговори
41 3

Марая

09.04.2020 | 07:14

Знам какво е да загубиш близък по този нелеп начин.Знам какво е като отидеш на вливания най- напред ти пъхват под носа да попълниш протоколите .Тежко и жалко ...знайте никой не знае какво го чака утре ....!!!

Отговори
30 2

Светла

08.04.2020 | 23:22

Смъртта е и начало на вечния живот. Тоя като се е самоубил, е влязъл във вечността като убиец, а убийството е грях.

Отговори
4 68

Тъпапача

09.04.2020 | 05:54

Да ти се връща

Отговори
6 9

Кака Станка

09.04.2020 | 07:13

Светле,кои сме ние да,че да съдим?Бог е този,който ще отсъди,но и ще прости!Ние можем само да се молим за спасение на душата му.Толкова сме малки,нека просто бъдем хора!

Отговори
41 3

Боже опази

09.04.2020 | 07:58

Светле, много си тъпа!

Отговори
24 5

ВЕЛИКА ВИДЕВА

09.04.2020 | 14:53

СМИРЕТЕ СЕ ПРЕД СМЪРТТА И ПРЕД СТРАДАНИЯТА НА ТОЗИ ДОСТОЕН ЛЕКАР! ГРЕХЪТ ВИ Е ГОЛЯМ, светла!!!

Отговори
2 0

светла

10.04.2020 | 22:28

Самоубийството е грях след които не можеш да се покаеш,защото вече си мъртъв.Адът е толкова реален колкото е реален животът тук.Ако при другите грехове можеш да се покаеш и пак да съгрешиш,и пак да се покаеш,то при самоубийството не е така.Бог дава душата и само Бог може да си я вземе.Казано е "Не убивай".Нещата са сериозни,защото при самоубийството нямаш никакъв шанс за покаяние.

Отговори
0 0

Ivo

08.04.2020 | 22:46

Що за заглавие - "..страшна изповед"... Кое е страшното? Това е изповед на една дъщеря, загубила баща си.. Алоо репортерите...не само, че подобни епитети са неподходящи, но са и отблъскващи за читателя! Ориентирайте се към друга професия!

Отговори
89 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?