49
Следвайте ни

Разследват за корупция висш общинар от Варна

viber icon

Специализираната прокуратура разследва висш общинар от Варна за корупционно престъпление, става ясно от съобщение на държавното обвинение. В четвъртък са получени по компетентност материалите от проверка на КПКОНПИ на обществената поръчка за купуване на 60 електрически автобуса и 60 зарядни устройства за тях на обща стойност 85 млн. лв.

Преписката е разпределена на случаен принцип на прокурор от Специализирана прокуратура. "Извършеният анализ на 7-те тома материали води до заключението за съдържащи се в тях достатъчно данни за извършено умишлено престъпление от общ характер", съобщават от прокуратурата. Още вчера с постановление на наблюдаващия прокурор е образувано досъдебно производство - за това, че през периода от 25 ноември 2019 г. до 21 юли 2021 г. длъжностно лице по чл. 411а, ал.1, т.4, б.“К“ от НПК (кметове и зам.-кметове, бел. авт.), заемащо отговорно служебно положение в община Варна, с цел да набави за себе си и за другиго облага, е нарушило служебните си задължения и е превишило властта си във връзка с възлагането и изпълнението на Проект „Екологично чист транспорт за Варна“, финансиран по договор за безвъзмездна финансова помощ на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“.

Разследването е възложено на следовател от отдел „Следствен“ при Специализирана прокуратура. Дадени са указания за извършване на конкретни действия по разследването. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ivan zavet80g albe11g.,

Ivan zavet80g albe11g.,

03.12.2021 | 10:13

Zami sfqt .,️❣️❣️‍‍‍‍☘️‍‍️‍‍‍‍‍️️ಠ﹏ಠಠ◡ಠ⚕️⚕️⚕️☪️☪️✝️✝️✝️☦️☦️➰♣️♠️▪️️️◽◻️️‍️◽‍☠️️️‍☠️

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?