Следвайте ни

Разследват за корупция 140 министри, депутати и кметове

viber icon

140 висши чиновници, сред които депутати, министри, заместник-министри, кметове, шефове на агенции, агенти на ДАНС, полицаи, данъчни и митничари, са разследвани за корупция у нас, съобщи 24 часа.

Делата срещу 101 от тях са на етап досъдебно производство, а срещу 39 има внесен в съда обвинителен акт.

Това става ясно от доклада на главния прокурор Сотир Цацаров на тема “Резултатите от противодействието на корупцията за лица, заемащи висши публични длъжности”, представен пред Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев на 8 април т.г. 

В доклада има и пълна информация за производствата срещу съдии, прокурори и следователи, отново към 5 април 2019 г. “Обвиненията срещу магистрати са включени изцяло, т. е. за всички, а не само за корупционните престъпления заради обществена чувствителност към тази категория хора”, казва той.

Цацаров внася и уточнението, че данните са идентични с тези, които са били представени на мисията на Европейската комисия по механизма за сътрудничество и оценка при последното им посещение в София.

Подробности четете ТУК

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Петър Петров

Петър Петров

14.06.2019 | 15:45

Не вярвам на Цацаров. През мандата си той доказа, че е марионетка и решенията му се диктуват "отгоре". Сега най-вероятно ще разследват, ще заметат следите и ще излязат със становище, че няма извършени престъпление. Сиреч – ще узаконят кражбите! Нищо ново. Щом се прави на борец за справедливост, защо не извади от архива случая "Ало Ваньо", давността му не еизтекла. Там има три трупа /Мишо Брата, жена му и Танов/...

Отговори
11 2
4000

4000

14.06.2019 | 15:13

Само разследване нищо не означава . Те и Тотьо го разследват вече 2 мандата и все нищо нередно не могат да открият , защото чадъра е огромен . Не се ли вкарат няколко стотин човека в пандиза всичко ще си тече по старому - едни ще си строят нови хотели , къщи и вили , а все повече хора ще обикалят кофите за боклук с недеждата да открият нещо за прехрана .

Отговори
15 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?