46
Следвайте ни

Разпитват в присъствието на Гешев обвинения в пране на пари от "Хемус"

viber icon

Борислав Колев, обвинен в пране на пари за строежа на магистрала "Хемус", бе доведен в сградата на Съдебната палата в София. Очаква се той да бъде разпитан от прокурори от градската прокуратура, след като по-рано днес брат му - Иво, при гледането на мярката на обвиняемия, заяви, че Борислав иска среща с вътрешния министър Бойко Рашков и с главния прокурор Иван Гешев, за да разкаже неща по случая.

 "Тук съм, защото имам разрешение от наблюдаващите прокурори да присъствам на разпита по изричното настояване на обвиняемия и защитника му", коментира пред журналисти главният прокурор Иван Гешев, който също дойде в сградата на Съдебната палата. Той подчерта, че от служители на МВР е било поискано да не бъде протестирана мярката "задържане под стража", наложена на Колев. "Ако това се беше случило, а то не се случи, той нямаше да бъде задържан. Ако беше изпълнено искането му да пътува в чужбина, може би съществуваше реална опасност лицето да се укрие", коментира ръководителят на държавното обвинение.

Според Иван Гешев, ако обвиняемият окаже съдействие на разследващите, това ще се дължи единствено на факта, че прокуратурата си е свършила работата.

По-рано през деня вътрешният министър Бойко Рашков също заяви, че вече се е срещнал с Колев и е чул някои уточнения от него, както и конкретни имена. Преди това Софийският апелативен съд задържа Колев за постоянно в ареста. Миналата седмица той припадна в съдебната зала по време на заседание на същия съд по мярката му.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Сик

Сик

21.12.2021 | 18:40

За всички е ясно, че парите отиват при мутрата от Банкя.

Отговори
7 3
Смях!

Смях!

21.12.2021 | 20:14

До вчера аз съм само административен ръководител и нищо бе знам днеска аз съм наблюдаваш прокурор от мен зависи мярката?

Отговори
0 0
Драган

Драган

21.12.2021 | 17:00

Значи Рашков се е срещнал и разговарял с задържания оня му казал някои имена и после решили да извикат и Гешев ?

Отговори
6 5
ужас

ужас

21.12.2021 | 17:05

Драгане,научи се да пишеш.

Отговори
6 1
само питам

само питам

21.12.2021 | 16:36

А Гешев кога ще го разпитват и пред кого?

Отговори
13 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?