Следвайте ни

Разпитват Борисов заради заплаха към бизнесмен, че ще бъде „изяден"

viber icon

Бойко Борисов ще бъде разпитван в прокуратурата за случая със заплахата срещу бизнесмен, че ще бъде „изяден“. Това каза пред бТВ бившият земеделски министър Мирослав Найденов. Сигналът е подаден от трето лице – служител в министерството на земеделието и е потвърден от човек, издирван от Интерпол през последните 10 години.

Според Найденов сигналът не идва от бившия шеф на фонд „Земеделие“ Светослав Симеонов. 

„Мислех, че е от бившия директор на фонд „Земеделие“ Светослав Симеонов. Има сигнал обаче от трето лице, което чуло за такава заплаха. Най-интересното е, че това трето лице е бивш служител от Министерството на земеделието“, каза бившият министър. 

Найденов е викан в МВР за да „даде сведение“.

„За същото, за което и Борисов. Не е подаден сигнал от лице, което е заплашено, а от трето лице, което твърди, че е чуло за заплашване“, подчерта Мирослав Найденов. Третото лице е бивш изпълнителен директор на една от агенциите в министерството, който е бил уволнен.

Според него сега се търси политически дивидент. 

„С раздухване на подобен абсурд единственият интерес е да се създаде ущърб за Борисов и ГЕРБ. Аз съм излязъл отдавна от тази партия, но това е недопустимо. Първо бях питан за твърденията на Рашков за сигнал на бизнесмен – казах, че такова нещо няма. Появил се втори сигнал – от чужбина, който е подаден от лице издирвано от Интерпол от 10 години. Той потвърждава първия сигнал – той чул, че някой е бил заплашван. Резонният въпрос е да се установи дали това лице е подало сигнала наистина – всеки може да си пусне по интернет каквото иска. И второ, ако установят, че е от това лице, не е ли по-добре да го задържат, вместо да правят сензация“, пита Мирослав Найденов.

Според свидетелите заплашването е станало през 2009 - 2010 година. 

„Как си представяте в кабинета на министър-председателя той да извика някой и да го заплашва с убийство! Разбирам преди изборите какво целяха – чудно ми е защо продължават и след тях“, пита бившият министър.

За обвиненията през 2013, че е получил подкуп от 200 хиляди лева Мирослав Найденов каза, че е бил поръчан от бивши съпартийци в ГЕРБ.

„Това е човек, който напусна партията и сега участва в изборите“, каза лаконично той. Бившият министър не потвърди дали става въпрос за Цветан Цветанов.

„Не знам какво той /Бойко Борисов/ ще каже днес. Ще трябва да отговаря на твърдения на хора, които не са свързани с този случай. Единият е издирван от Интерпол. Колкото по-рано приключи тази спор – толкова по-добре. Сега в МВР задават абсурдни въпроси за абсурдни неща. Искат това да бъде отнесено като заплаха за убийство“, припомни Мирослав Найденов.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

то си се знае

то си се знае

14.07.2021 | 13:23

Гледайте видеата на Цанов в Ютуб за: Черепа, Цветан Василев и последното за Яне Янев всички го казват, че герберите са рекетьори на бизнесмени и бизнеси, първите двама го казват, как са изнудвани, а Янев е записан, като посредник и си го казва: че всеки с печалба над милион и оборот по 10 млн. се следи - "веднага прожекторите са насочват към теб", че записват тайно всеки ползващ трезор в банките и т. н.

Отговори
3 5
Помним всичко!

Помним всичко!

14.07.2021 | 12:17

Миро Мазното

Отговори
6 3
прокуратурата и нап......спите ли спите ли??!!

прокуратурата и нап......спите ли спите ли??!!

14.07.2021 | 11:36

а сега!!!! този министър заедно с една банда пловдивски агенти от агенцията по храните - неговия човек шефа на агенцията по храните в пловдив д-р Светозар Василев попиляха сумати хора и фирми изнудвайки ги...първо изядохме зариди тези двамата мирослав найденов и д-р светозар василев 20 тона 17 годишно да.да 17 годишно ирландско говеждо месо ние всички барабар с дечицата ни ...след това ги хванаха как слагаха на 5000 може и повече да са агнета ушни марки и ги бяха подготвили за износ като български а те милите блееха жално на румънски... и ги спипаха......заточи се едно дело на д-р Зарко Василев и като на наш човек толкова го точиха че някъде тая година му дръпнаха ушите с условна присъда....това е изключително постижение за пловдивския съд.... след като махнаха доктор Зарко той отлетя за Виена Австрия и вече поне 5 години живее в лукс със семейството си от "заделените " пари за добра работа към министър найденов...върти си международна търговия за недвижими имоти... на мястото на д-р Зарко сложиха една" дама "която и до днес е най приближената на д-р Зарко Теодора Севова....тя също попиля по поръчка сумати фирми и за добро поведение успя за има няма 2 години да купи два луксозни и обзаведени до дупка апартамента срещу хотел Санкт Петербург един над друг за има няма 500 000лв...но на името на дъщеричката й Светлана Севова питам се защо??!?!?! двете карат луксозни автомобили клас ауди...не им липсват ежегодно скъпите почивки .... не е лошо НАП да ги поогледа тези "дами"....................

Отговори
10 4
Тито

Тито

14.07.2021 | 11:15

Най големия лъжец Миро ще питат за Баце ,ха....ха ...ха ........

Отговори
7 4
Лична отговорност или Колективна безотговорност

Лична отговорност или Колективна безотговорност

14.07.2021 | 10:54

Тиквун е доказан убиец Осъден при това за убийството на Чакъра Точната формулировка е Използване на на прекомерно голяма по численост и въоражение сила за задържането на едно лице България в лицето на всички данъкоплатци бе осъдена А лицето Тиква чифутска по онова време Гладен секретар на Мивирето изцяло в бяло и нищо отново за личната отговорност

Отговори
8 9
Драган

Драган

14.07.2021 | 10:40

Откога е тази мода търсените от интерпол да поддържат връзка с министъра на вътрешните работи! Това не е ли услуга за услуга ти ще кажеш това аз ще ти дам рамо!

Отговори
9 6
Ракията

Ракията

14.07.2021 | 10:00

Дамаджаната това ли измисли, ама е жалък. Да си пикай в 12 кенефа

Отговори
11 7
Хахаха

Хахаха

14.07.2021 | 10:19

ДГД

Отговори
3 4
Отвратен

Отвратен

14.07.2021 | 10:36

Този срам няма отново да се появява. Бързо забрави как чрез посредници изнудваше фшрми, разработващи проекти за фотоволтаични централи през 2012 г и бавеше преписки за промяна на предназначението им докато не му се платеше тлъст рушвет. предназначението на земеделски земи

Отговори
9 5
да всичко е в ръете им..

да всичко е в ръете им..

14.07.2021 | 12:53

а частната лаборатория в която задължително те пращат ако преценят от агенциата по храните т.е. Теодорчето Севова... иначе няма права..

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?