Следвайте ни

Разпитваните в МВР - бивш градски прокурор и шеф на Следствието

viber icon

Разпитваните в МВР са бившият градски прокурор на София Николай Кокинов и ексшефът на Следствието Бойко Найденов по информация на „24 часа“.

Кокинов, който в момента е адвокат, обяснил, че го питали за неща отпреди 12-13 години. Той добавил, че било във връзка с някакви проверки, които вероятно се извършват. Повече подробности не разкри. В "Националната полиция" е бил извикан онзи ден.

По неофициална информация другият бивш магистрат, който е бил викан, е Бойко Найденов, който беше зам.-главен прокурор, шеф на Националното следствие, за известно време и изпълняващ функциите главен прокурор. 

Бойко Найденов

Самият Кокинов също предположи, че Бойко Найденов е бил викан или ще бъде извикан. 

По неофициална информация първоначално е била извикана за разговор и следователката от Националната следствена служба Бисерка Стоянова, но впоследствие от Националната полиция са се отказали.

На въпрос на 24 часа дали на разговор в полицията ще бъде извикан и шефът на Конституционния съд Борис Велчев, който преди 12-13 г. беше главен прокурор, Николай Кокинов отговори, че е най-добре да бъде попитан самият Велчев. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?