Следвайте ни

Разкриха защо внукът убил зверски дядо си и баба си в Шумен

viber icon

21-годишният Георги Йорданов, който преди дни в Шумен уби зверски баба си Янка и дядо си Георги Атанасов, е направил пълни самопризнания за екзекуцията.

Младежът е разказал, че дни преди да убие двамата, е разбрал, че те искат да прехвърлят апетитен имот - голяма къща с хубав двор в центъра на Шумен, на леля му, съобщава Blitz.bg.

Към имота, който се намира зад спортен център "Арена", има голям инвеститорски интерес. Лелята е знаела за намеренията на баща си, но не е казала нито на племенника си, нито на сестра си, която е майка на Георги Йорданов. Според разследващи тя е очаквала прехвърлянето на къщата, за да я продаде на инвеститорите и да прибере цялата печалба.

Имотът, в който убитите Янка и Георги живеели зимата, струвал около 300 хиляди лева. Дни наред младият Георги уговарял баба си и дядо си да прехвърлят имота по равно на майка му и на леля му.

Стигнало се и до скандали, но дядото бил непреклонен. В деня на екзекуцията внукът отишъл в къщата на старите и помолил дядо му да отиде с него на вилата, да му помогне да прехвърлят от едно място на друго метални тръби. Още с подаването на първата тръба Георги започнал зверски да удря по главата дядо си. Разследващите се вцепенили от ужаса, който видели при огледа на трупа. Главата била буквално разтворена, толкова жестоко е бил удрян възрастният мъж. 

Дядото бил чепат характер и често малтретирал внука си, докато той бил малък, разказва по-късно самият Георги. След като убил бащата на майка си, младият мъж се сетил, че баба му знае за това, че е закарал дядо си на вилата.

Върнал се в къщата в Шумен, казал на баба си, че иска и тя да отиде на вилата, за да им помогне. Възрастната жена се съгласила. Веднага след като отишли на вилата, внукът я вкарал в една стая, за да не види трупа на съпруга си. Без да губи време, Георги убил баба си със същата тръба, с която умъртвил дядо си. 

Зверството в Шумен потресе страната. По делото няма данни Георги да има психически отклонения, да пие или да се дрогира. Той напълно е осъзнавал какво върши, смятат психолози. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?