Следвайте ни

Разкриха прочут бандит, задигнал 1 милион лева от тайник в камина

viber icon

В тайника имало 750 200 лева, 50 000 евро, 7 милиона виетнамски донги и 450 бразилски реала, както и злато за още 150-160 хил. лева

Прочут бандит извършил обира на века в Ямбол. Бурагазлията Валентин Леков, който е познато име в ъндърграунда,  успял да задигне близо 1 млн. лева от известен ямболски бизнесмен.

Предприемачът криел солидната сума в тайник в камината си. Случаят е от октомври м.г., ала става публично известен едва днес, след като разследващите разплетоха целия случай, арестуваха крадеца и прокуратурата го обвини за крупния обир, пише  "Флагман".

Пострадалият имал сериозни интереси в сферата на строителството.

Той изградил тайник в камината, която изобщо не използвал. В него имало 750 200 лева, 50 000 евро, 7 милиона виетнамски донги и 450 бразилски реала, както и злато за още 150-160 хил.лева. Той не е криминално проявен, можел да удостовери произхода на всеки спечелен лев.

Все още не е ясно откъде Валентин Леков е знаел, че въпросният бизнесмен е държал толкова пари в дома си, както и каква е връзката между двамата. 

Доказателствата срещу него обаче са безспорни и могат да го пратят за дълго на топло. Обирът на годината е разкрит след отличните действния на полицията и прокуратурата в Ямбол. 

Валентин Леков е добре известен на полицията. В досието му има цял поменник от престъпления. Той е с 25 криминални регистрации, арестуван за кражби, осъждан е и за документи измами. Той бе осъден на пробация по афера с фалшиви книжки.

Познат е в подземния свят крадец на дребно и автоджамбазин, който сега очевидно е решил да се надскочи много сериозно.

От сумата, до този момент са открити само 54 хил. лева, както и част от златните накити. Задържани са общо 6 лица, но само Валентин Леков е обвинен. Предстои внасяне на искане за постоянна мярка задържане под стража.

От профила на Валентин Леков се вижда, че той е обичал охолния начин на живот. Много от снимките му са правени в различни заведения. 

По ирония късметче за 2021 година, което е споделил, предрича, че ще спечели пари и проблемите му ще останат в миналото. 

На друга снимка, публикувана на профила му, има пачки с пари - левове и валута.

Една от версиите, по които работи полицията, е свързана с пътуване на Леков до Великобритания през лятото на миналата година. Тогава той гостува на свои приятели, които работят в строителството. Предполага се, че някой от тях е могъл да издаде тайника на ямболския бизнесмен и така е дошла идеята за обира на века.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай