Следвайте ни

Разкриха кой е затворникът, за чието помилване лобирал Бобоков

viber icon

Българинът Петър Здравков Ненов, за чието помилване Пламен Бобоков лобирал пред Пламен Узунов, е предаден на съд за данъчни измами от румънската Национална дирекция за борба с корупцията през 2011 г.

Ненов бил администратор на фирма, занимаваща се с търговско посредничество. Той бил обвинен, че е ощетил румънския държавен бюджет с близо 8,4 милиона леи, или над 2 милиона евро, чрез укриване на данъци и такси.

Според прокурорите в периода декември 2003 - юни 2004 г. обвиняемият в качеството си на управител на фирма "Сервобалкан Ком" ООД е продал стоки на стойност 33 пъти по-голяма от покупната цена и не е отчел в счетоводството на фирмата тези търговски операции и реализираните приходи.

Делото се разглеждало от съда в Букурещ.

Името на Петър Ненов, който от години живеел в Букурещ, се появява през 2011 г. в сайтове и по друг повод.

От публикации тогава става ясно, че в навечерието на професионалния празник на служителите от МВР - 5 юли, той дарил на свищовските полицаи два автомобила. Дарението е  от неправителствената организация “Международна агенция за превенция на престъпността” със седалище в Букурещ. 

Агенцията била създадена през 2009 г. и се представлява от 43-годишния тогава Петър Ненов. Той е роден през 1968 г. 

 

Коментари (1)

Сиси Ливни

Сиси Ливни

30.06.2020 | 18:37

Аз пък си мислех , че най-сетне ляво мислещия президент е защитил някой социално немощен , а то се оказа пак криминален милионер.Много ляво мислещи бедстващи милионери имаме .

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?