Следвайте ни

Разкриха грозната истина: Ето какво съдържат кренвиршите

viber icon

Преподаватели и студенти от катедрата по патология на Медицинския университет в София проведоха експеримент с кренвирши.

Резултатите са публикувани на неофициалната страница на студентите от МУ - София специалност "Патология". 

"Детето ми обича кренвирши. Реших да видя какво всъщност има в тях", пише патоложка на страницата.

Докторите правят "аутопсия" или по-скоро лабораторен анализ на някои от най-популярните марки кренвирши на пазара. С уточнението, че нито един от продуктите не представлява опасност за човешкото здраве, откритите в тъканта на колбаса структури са крайно интересни.

В почти всички проби присъства солиден процент гладка мускулатура - с други думи, противно на обичайната народна мъдрост, в кренвиршите всъщност има месо! Добрите новини обаче спират дотук. Огромно количество сухожилия и скелетни хрущяли са популярна съставка на кренвиршите.

На няколко места патолозите откриват смлени тестиси, чревна мускулатура, мозъчни клетки и голямо количество растителна тъкан, в това число и водорасли. Положителното е, че в нито една от пробите няма следи от паразити или опасни бактерии.

Най-често срещаната съставка във всички видове марки без изключение е ацидофилна мазнина от предполагаем протеинов произход, твърдят изследователите. Преведено на човешки език, това е добре познатото на всички ни палмово масло, пише Блиц.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Интелигентен

Интелигентен

29.09.2020 | 16:16

Сухожилия,кожи,тестиси,копита,нокти,водорасли и пр. и пр.-Ами това са 100% КОЛАГЕН,изключително,абсолютно,уникално,ИЗКЛЮЧИТЕЛНО полезен натурален колаген за човешкото тяло.Иначе подобен КОЛГЕН,на капсули и прах,струва над 50 лв.-дози за един месец .Ако е вярна тази информация-ЯЖТЕ САМО ТАКИВА КРЕМВИРШИ!

Отговори
3 6
Тони

Тони

29.09.2020 | 13:37

То да са само кренвиршите! Скоро си купих луканка 42 лв килото миришеше на овча лой не се ядеше. Марката не я споменавам, но съм си я записал на хладилника и от този производител и подарък не искам.

Отговори
5 1
Чичо Киро пора

Чичо Киро пора

29.09.2020 | 13:08

Кренвирша кучето мое него яде незнам защо

Отговори
4 0
Чае

Чае

29.09.2020 | 10:59

Онези по клоните ядат палмово масло от как се помнят и нищо им няма . Не е вредно , в южна Америка и Африка се използва във всичко .. Няма страшно , няма да умрете , не е Кови 19 от което не се пазите , а се умираэ.

Отговори
4 5
???

???

29.09.2020 | 09:51

И палмовото масло как да не е опасно за здравето?? Разбира се, проблемите идват след години употреба, когато започнат да се запушват артериите! 14 000 тона всяка година се внася у нас - къде ли го насипват всичкото?

Отговори
12 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?