49
Следвайте ни

Разчленили тялото на убития германец, на съпругата му пратили отрязан пръст

viber icon

 

Тялото на убития 59-годишен германски гражданин е било разчленено на части, сложени във фризер. Крайниците и главата са били отделени от торса. А отрязан пръст с пръстен на него е бил изпратен на съпругата на убития, съобщи Про Нюз Добрич.

Трупът не бил открит в петък сутринта в село Соколово, община Балчик, а в четвъртък е започнато досъдебно производство за отвличане с цел откуп на чуждестранен гражданин, съобщи апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров на брифинг.

„Бяха предприети незабавни оперативно-издирвателни действия от Областната дирекция на МВР-Добрич, със съдействието на ГДБОП, както и с органи на ДАНС. В резултат на тях в петък призори беше разкрито друго тежко престъпление – убийството на този чуждестранен гражданин. „Имаме всички данни да мислим, че първоначалната версия за отвличане с цел откуп всъщност е прикриване на това престъпление” - съобщи още Чавдаров.

Убитият е гражданин на Германия. Уведомено е посолството на ФРГ. Разкрити са извършителите, които също са немски граждани, баща и син.

В петък ще им бъде повдигнато обвинение за убийство, извършено по особено мъчителен начин с користна цел. Ще бъдат задържани за 72 часа с цел довеждането им в съда за налагане на мярка задържане под стража. Събират се доказателства както за начина на извършване на престъплението, така и за участието на всеки от извършителите. Счита се, че единият е извършител, а другият - помагач. Назначени са всички възможни съдебно-медицински и технически експертизи, като се разследва мотивът за убийството. „На този етап считаме, че то е с користна цел” – обяви Чавдаров..

Откупът на стойност 100 000 лева е поискан от съпругата на убития, която също е немски гражданин. ”Има данни, че германците са се познавали и то добре” – уточни апелативният прокурор.

На въпрос дали и убийците са живеели в село Соколово, Чавдаров отговори, че всички живеят в България, вероятно, според него, в едно и също населено място. „Имаме много информация, но няма да дам повече, защото това може да попречи на доказването на по-тежко престъпление”- добави той. Сигналът за искания откуп е подаден в четвъртък от съпругата на убития. Тя е получила съобщение от евентуалния извършител на убийството в сряда късно вечерта. Трупът е намерен в същото населено място, където убитият е живял – уточни прокурорът. Намерен е вкъщи.

Убитият е роден през 1952 г. Извършителите – синът е на 23 години, а баща му е 59-годишен. „Наложи се участието на ДАНС, тъй като първоначално работихме по версията – отвличане с цел откуп на чужд гражданин” – добави Чавдаров.

В брифинга участваха още и окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев, ръководителят на териториалната структура на ДАНС Георги Георгиев, директорът на Областната дирекцията МВР-Добрич, Явор Колев,. „Благодаря им за техните активни усилия за разкриване на изключително тежко криминално деяние” – каза Чавдаров.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Бай Тошо

Бай Тошо

22.10.2021 | 20:32

Направиха България бананова държава, за да дойдат тук ей, такива чужди идиоти!

Отговори
0 0
Мимето

Мимето

22.10.2021 | 19:06

Едва ли е за пари, нещо друго има. Освен това един път да се сгреши година на раждане е грешка но втори път - рецидив.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?