Следвайте ни

Ръстът на цените на имотите в България ще се запази

viber icon
Тенденцията на ръст на цените на имотите се очаква да продължи. Много бързо се завръща интересът към жилища на зелено, което показва, че има голямо търсене и няма достатъчно имоти, които да отговарят на това търсене. Това мнение изказа изпълнителният директор на консултантската компания „Кредит Център“ Тихомир Тошев в предаването InvestOr с водещ Велко Каменов по Bloomberg TV Bulgaria.

„Затова за продавачите на имоти, които нямат спешна нужда от пари, е по-добре да изчакат по-високи ценови нива“, съветва Тошев. По думите му около 10-15% от сделките на пазара са с цел инвестиция, а в момента в София купуването на имот и отдаването му под наем носи доходност от 4-5%.

Около 70% от хората, които живеят под наем, вземат решение да купят жилище, а останалите 30% вземат решение да продължат да живеят под наем. Повечето купувачи на имоти предпочитат да закупят жилище на кредит сега, тъй като наемът, който биха плащали, е близък до месечната вноска по кредита, коментира още изпълнителният директор на Кредит Център.


Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?