46
Следвайте ни

Рашков: Най-много разследвания за търговия с вот има покрай ГЕРБ и ДПС

viber icon

Вътрешният министър Бойко Рашков с остри думи към Движението за права и свободи. Причината - отправените от тях обвинения за полицейски репресии заради предстоящите избори. Той уточни, че към 11 юли са започнати близо 100 разследвания за търговия с вот, като най-много са свързани с ГЕРБ и ДПС.

„Става дума за политическо говорене, което не почива на фактите. Явно ръководството на тази партия има някакъв проблем със собствения си електорат, за да изнасят неистини в публичното пространство. Не смятам да обръщам сериозно внимание на това“, коментира силовият вицепремиер пред бТВ.

Той даде пример с Кирково. „Гражданин е заплашил друг, че трябва непременно да гласува за ДПС, в противен случай – няма да получи онова, което му е необходимо за зимата. История, която се повтаря много пъти. В полицията се обажда, за да се интересува от случая, кметът на населеното място. Питал е защо се задържа техният човек, цитирам. Техният човек е от ДПС“, добави Рашков. Според него бившите ръководители на МВР - Христо Терзийски и Младен Маринов не са предприемали действия срещу търговията с вот: „Ние статистически доказваме, че към онзи момент, пряко подчинените министри на премиера Бойко Борисов, не са извършвали абсолютно никаква дейност във връзка с изборите. С изключение на партии извън ГЕРБ и ДПС, например партията на Васил Божков“„От юли до средата на септември, ние имаме нулева престъпност. Ако ДПС не са съгласни да имаме нулева престъпност у нас, моля – нека продължават. Съобщи се, че ще има наблюдатели от европейски структури, с които тази партия поддържа много тесни връзки, аз нямам нищо против“, допълни Рашков.

Вървим след събитията – това беше коментарът на вътрешния министър във връзка с разкритията по „Пандора пейпърс“. Според него се повтаря ситуацията със санкционираните по Глобалния закон „Магнитски“. „Задържани са лица, които са искали да изнесат от страната документи и продукция с фирмено значение. Трябва да се подобри охраната, аз съм изненадан, че е допуснато това да се случи“, каза вътрешният министър

Още от категорията

Виж всички

Коментари (12)

Ретро ми звучете гепируги.Демоде сте!

Ретро ми звучете гепируги.Демоде сте!

08.10.2021 | 17:11

За първи път чувам летец от бойната авиация да се обвинява в простотия.Още повече ас , обучаван в най -добрата военно-въздушна база на САЩ, МидлъндТам не може да иде всеки.Само най-добрите от добрите.Вие гербета си вижте вашето недоразумение.Тоя ,който има тиква,вместо глава.

Отговори
3 3
Боби

Боби

08.10.2021 | 15:59

Тоя като го видя и направо ми се повръща,то бива простотия,но пък чак толкова...

Отговори
5 2
Аз съм прост и вие сте прости -крадан тиквунов

Аз съм прост и вие сте прости -крадан тиквунов

08.10.2021 | 16:45

Боби и аз като видя тиквата веднага превключвам канала.Няма по-голям простак от тоя.Че и клептоман.

Отговори
3 4
Цв. Цв.

Цв. Цв.

08.10.2021 | 15:10

Купуваме!

Отговори
4 2
Лина

Лина

08.10.2021 | 16:00

Купуваме за летеца,да си заминава по бързо.

Отговори
5 3
Ще се види на 14 ноеври

Ще се види на 14 ноеври

08.10.2021 | 16:42

Линче хубаво ще видиш,как ще си иде на 14 ноември.Пак както преди 5 години ще сте валат и пак в дълбок размисъл ще се питате,къде сгрешихме. Дори герджика се разграничава от вас ,за да не стане за смях ,като баба Цеца-майката на нацията ,да изкара някое гласче повече.

Отговори
3 3
Нали

Нали

08.10.2021 | 15:07

Ами естествено че сигналите са срещу ГЕРБ! Особено когато се работи целенасочено в тази посока по задание на Мунчо Радев!

Отговори
8 5
ДО ТОТЕВ(НАЛИ)

ДО ТОТЕВ(НАЛИ)

08.10.2021 | 16:34

НЕ ТЕ Е СРАМ ТОТЕВ.НАЙ -МАЛКОТО ТИ МОЖЕШ ДА ГОВОРИШ ПО ТОЗИ ВЪПРОС.НЕ,НЯМА ТАКЪВ НАГЛЕЦ.ЧАК ФИЛМ СИ НАПРАВИ ,КАК СЕ ФАЛШИФИЦИРАТ ИЗБОРИ.ДА БЪДЕ НАРЪЧНИК НА ДРУГИТЕ ОТ ГЕРБ.ВИНАГИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА Е ИМАЛО БЕЗУМИЯ ,НО ТИ ТОТЕВ СИ ДРУГО ИЗМЕРЕНИЕ НА МЕРЗАВЩИНА,КЛЕПТОМАНИЯ .ПЪЛЕН ПОДЛЕЦ.ИЗКРИСТАЛИЗИРАЛО, 100%ЗЛО.

Отговори
4 3
Макладански

Макладански

08.10.2021 | 14:24

А какво стана с купуването на гласове от партията на Мая Манолова, имали осъдени, глобени или нещо друго. Разбирасе, че няма, всичко, което е свързано с летеца се покрива и не се дава гласнот. НО идва време разделно след 14.11.2021, летеца да си подготви изтребитела за Русия, но да вземе по голям и за Вас. Поредното предателсво на България се появи отново преди два дни в завод Арсенал, изнасяне на класифицирана информация от Руски агенти.

Отговори
9 4
Папи

Папи

08.10.2021 | 14:20

тоз отново прекалил с първака!

Отговори
8 5
ЩИРЛИЦ от ИМПЕРИАЛ

ЩИРЛИЦ от ИМПЕРИАЛ

08.10.2021 | 17:19

Папи по спиртните напитки спец е мамин тотя кратуньо.Още преди обед е на черешата.Станал е за смях на целия персонал.

Отговори
3 0
Един съвет Рашков

Един съвет Рашков

08.10.2021 | 14:01

Рашков,свърже се с Тотев.Той ще те светне,как се фалшифицират избори.Може да вземеш съвети и от Здравка Измамата.

Отговори
8 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?