Следвайте ни

Радост на морето! Хотелите смъкват яко цените

viber icon

В разгара на лятото, когато цените на почивките са най-високи, пандемията от коронавирус предизвика прецедент. Местата за настаняване предлагат до 50% по-ниски цени в по-малките морски курорти, съобщава БНТ в репортаж. Същевременно къщите за гости и семейни хотели работят с пълен капацитет.

Един от по-малките летни курорти на юг - Черноморец, посреща за първа година основно български туристи. За разлика от миналия август, когато в Черноморец не е имало нито едно свободно легло, тази година базата е пълна на около 85%. Едно четиричленно семейство плаща по 180 лв. на вечер за цял апартамент.

"Това са съвсем обикновени къщи за гости, които се отдават от собствениците и не се предлагат допълнителни екстри. Цените вървят между 15% намаление до 30% намаление, в зависимост от това какво се предлага в самия хотел", каза хотелиерът Диана Колчева.

В същото време семеен хотел в Поморие, който традиционно приема основно чужди туристи по чартърни програми, сега работи предимно с българи.

"Ценовите нива са приблизително от 20 до 30% по-ниски от миналата година", каза собственикът на хотел Георги Тръпков. Допълнителни екстри при наемането на стая не се предлагат, но въпреки това хотела е запълнен почти изцяло.

"Предлага се освен хотелското настаняване и закуска, предлага се ползване на СПА зоната с определени брой неща в нея", каза Георги Тръпков.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Пълни лъжи!

Пълни лъжи!

12.08.2020 | 12:40

Това са пълни лъжи! Никой никъде не сваля от цените! Разгледайте сайтовете и ще се уверите! Цените са си както бяха миналата година!

Отговори
2 0
Дааа

Дааа

11.08.2020 | 22:28

Кой каде кво, затваряй ! Бях на морето да еми кво да ви кажа само селяни гадни и противни криви Сури ужас . Добре че имам пара да не седя до тях че дразнят чак , намалиха им чадърите и се бият ся кой първи ще вземе ахаха дай догодина по 10 лева на парче и тва в пак ще ходят с доматите на Гърция ахахаха

Отговори
1 5
Велисита

Велисита

11.08.2020 | 23:23

Вземи си буквар,на морето!!!

Отговори
7 0
Абориген

Абориген

11.08.2020 | 22:10

Не лъжете хората! Няма такова нещо! Семейните хотели работят от години на минимум печалба и за "смъкване на цени"няма на къде. Минималната цена,под която си вече на загуба е 20 лв. на човек. Под тази цена е по рентабилно изобщо да не работиш! В който и да е бизнес има един праг под който ако влезеш си просто ФАЛИРАЛ.

Отговори
4 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?