Следвайте ни

Радомир Чолаков: Ако не преговарят с ГЕРБ, бомбата вече цъка

viber icon

Поведението на партията „Има такъв народ“ във втори пореден парламент ясно показва, че те не искат да има правителство. Тяхната цел е да бъде взривена политическата система и това те го казват от мига на създаването си. Спомнете си шестте въпроса в „Референдума на Слави“: мажоритарни избори, задължително гласуване само по интернет, намаляване на броя на депутатите на 120, намаляване на субсидиите на политическите партии на 1 лев и пряк, мажоритарен избор на полицейски началници в два тура. Всеки един от тези въпроси разклаща обществената организация в нейните основи. Но всичките шест, ако бъдат удовлетворени, ще означават Третата българска държава да приключи своето съществуване. Аз не мога да си представя по-перфидно конструирана бомба, заложена под сградата на НС.

Учудвам се, че БСП, ДБ и ИБГНИ изобщо решиха, че могат да преговарят с ИТН за правителство. Самото им участие в тази уж „парламентарна“ процедура беше процедура по тяхното дискредитиране и изчегъртване. Надявам се събитията от последните два дни да са им отворили очите.

Съвсем последователно ИТН декларират, че няма да подкрепят съставяне на правителство с трети мандат. При това положение този мандат може да бъде реализиран само със съдействието на ГЕРБ. Това е математически факт и въпрос на държавническо отношение. Ако носителят на третия мандат, който и да е той, включи в разговорите ГЕРБ, правителство може и да има. В противен случай отиваме на избори и бомбата ще продължи да цъка.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Простичката истина е, че ....

Простичката истина е, че ....

13.08.2021 | 16:29

.....Борисов трябваше да се извини за НЕ ДОПУСТИМИТЕ ГРЕШКИ (негови думи) и да подаде оставка още миналото лято. Неговия приемник да покани на среща протестиращите, като се съобрази със всички законосъобразни изисквания и това щеше да е втората крака за нормализиране на държавата. Трето - още с мандата на ГРЕБ да се назначат във всички контролни органи и институции лица независими от корпорациите и специалисти за общ одит на изпълнителната власт. Глупост е да ЛЪЖЕШ нашите Европейски и Атлантически партньори и съюзници! Накрая винаги идва ЧИЧО САМ! Късно е, либе, за китка - казва се по отношение на закъсняло действие, което на по-ранен етап е можело да предотврати (най-често) негативния

Отговори
3 1
Таки

Таки

13.08.2021 | 14:36

Абсолутно трябваше ИТН да потърси подкрепа, за да се премине поне през тази криза и след това нови избори, защото тези две партии имаха най-много гласове, но явно на никой не му дреме за народа, важното е да има кИфтета за 0.50 ст.

Отговори
3 1
Истината

Истината

13.08.2021 | 13:43

Чолакооов, бомбата в дивия и ти паля фитила

Отговори
2 6
Нееееееи

Нееееееи

13.08.2021 | 13:12

ГЕРБ забранена от закона.....

Отговори
2 6
Нееееееи

Нееееееи

13.08.2021 | 13:11

За нищо на света... Нови избори....

Отговори
1 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?