Следвайте ни

Радев: В българските летописи има победи и поражения, но няма малодушни капитулации

viber icon

Днес е празникът на Свети Георги и ние, българите, отбелязваме Деня на храбростта и празника на Българската армия. Малко са държавите с нашата дълга история, съхранили своето име, вяра и език през векове на изпитания. Времето ни е научило, че държавността се крепи на единството на слово, дух и меч, на народ и армия, на човешката солидарност и родствената близост. Това заяви в словото си по повод празника на Българската армия президентът Румен Радев.

"Има дълбока мъдрост в това, че денят на войската се отбелязва на празник, който събира заедно и нашите семейства. Празник на несломимата вяра и нейната победа над злото. Всенароден празник, който почита всеки български дом.

Днес свеждаме глави пред хилядите доблестни предци, загинали за нашата свобода и независимост по бранните полета на войните. Те опазиха Родината в кръвопролитните изпитания на новата ни история.

Във всеки български семеен албум има снимки на мъже с пагони. Честит празник на всички воини от резерва, които в своето време достойно са служили под знамената на Българската армия.

Навръх Гергьовден искам да поздравя сърдечно доблестните български военнослужещи: войници, сержанти, офицери, генерали и адмирали, които днес бдят над мира и сигурността на Отечеството или изпълняват мисии зад граница.

Под нашите бойни знамена винаги са заставали ярки и просветени българи, водачи и вдъхновители на нацията в трудни за България моменти. Нека всеки офицер, всеки българин, осмисли думите на полковник Борис Дрангов: “За да побеждава, България трябва да се води от възвишени характери, а не от безмълвни, роболепни самопоклонци.Причина за изчезване на всяко държавно устройство е безгрижието в развалата. Помнете и усърдно, чисто метете стълбата само отгоре надолу!”, споделя един от най-обичаните и уважавани участници във войните за национално обединение.

В българските летописи има безчет победи на нашата войска, има и трагични поражения, но няма малодушни капитулации. Всички национални крушения започват с разкол помежду ни. Всички наши победи са рожба на единението.

Скъпи съотечественици,

Нека закрилникът на Българската армия Свети Георги Победоносец да бди над вас, вашия дом и нашата Родина. Нека вярата му ни вдъхва сили, за да градим и съхраним свободна и процъфтяваща България!

Честит празник!", завърши словото си Радев. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Вървим напред

Вървим напред

06.05.2021 | 14:09

За първи път имаме Президент на България.

Отговори
0 0
Toq e za......

Toq e za......

06.05.2021 | 10:07

Ne bi trqbva da si tam Radev. Ta slushash bulgarskiq himn. Kogato ne pysnaha nacionalniq himn v Tyrciq na Rado Qnkov za pobedata my ti malcheshe . Ti koito si darjavna glava malcheshe

Отговори
2 2
Тончо

Тончо

06.05.2021 | 09:48

Безсрамник, да цитира истински българи говорещи за единство и обединение, когато той е най-големия разединител на народа е най-малкото безочие. Срам ме е, че имаме такова нещо за президент - добре, че идват избори скоро та ще се отървем от това недоразумение.

Отговори
1 3
Киро

Киро

06.05.2021 | 10:30

Какъв разединител, просто изхвърли твоята тиква от власт.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?