Следвайте ни

Радев похвали правителството, поиска война с купения вот

viber icon

Наследените проблеми са много, мога да кажа категорично, че служебният кабинет се справя. Това каза президентът Румен Радев а Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където участва в тържествено отбелязване на 30-годишнината от създаването на Конституцията на Република България. Честванията се провеждат под патронажа на държавния глава, предаде репортер на БГНЕС.

Основната работа на служебното правителство е да организира изборите и буквално, да води война с купения вот, продължи още Радев.

„Това беше и моето послание, когато аз представих служебното правителство - буквално да се води война с купения вот, това е едно от най-грозните явления в нашето съвремие. Надявам се полицията, прокуратурата да приложат всички мерки така, че най-сетне да тръгнем да решаваме този проблем”, каза Радев.

Попитан дали има информация за това посланик Тихомир Стойчев да е бил на разговори в МФ на САЩ, той отговори категорично отрицателно. „Не, нямам такава информация, обърнете се към МВнР”, заяви Радев.

Президентът отбеляза, че изработването и приемането на нашата Кинституция преди 30 години е повратен етап в нашето обществено развитие. “Тя ни постави на картата на демократичните общества”, заяви държавният глава.

Тази конституция даде началото на дълбоки реформи в нашата страна. “Тя не бе създадена като временна конституция на преход, както постъпиха други държави по пътя на своето демократично развитие, напротив, тази конституция е пълноценен инструмент за държавно управление, ограничаван и контролиран от демократични механизми.

Затова и тази конституция ни преведе през трудни времена, с нея ние станахме пълноправни членове на Съвета на Европа и на ЕС”, каза в словото си Румен Радев.

Той подчерта, че ценностите заложени в нея - демократично управление, върховенство на правото, равенство пред закона, защита на човешките права, са ценности и на нашите европейски партньори. “И затова през призмата на 30-годишен реален демократичен опит можем да кажем, че тази конституция се превърна в стълб на българската държавност”, заяви той.

 

Снимка БГНЕС

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Сик

Сик

02.07.2021 | 09:13

Отивате си завинаги тикви прости гербаджийски, това е.

Отговори
1 2
не може за бъде!!!!!

не може за бъде!!!!!

01.07.2021 | 21:21

ВИЦЕ-ПРЕЗИДЕНТКАТА, МИС ПИГИ, РОБОЛЕПНИЧИ ПРЕД НОРА АНАНИЕВА! Дори не мога да повярвам, че е жива!!! АЙ стига вече --------СТЯГАЙТЕ СИ УМА - КОМУНИЗМЪТ ВЛИЗА ПРЕЗ ЗАДНАТА ВРАТА! ВЕЧЕ УВЕЛИЧИХА ТОКА И ПАРНОТО! МНОГО!! ПРЕЗ ЗИМАТА ТОК НЯМА ДА ИМА И НЯМА ДА ИМА КАКВО ДА ЯДЕМ!! ВСИЧКИ, КОИТО СА ПРЕЖИВЕЛИ 90-ТА И 97.МА ДА РАЗКАЗВАТ НА МЛАДИТЕ!!!!! НИКОГА ПОВЕЧЕ КОМУНИЗЪМ!!!! Ч

Отговори
11 7
хайде

хайде

01.07.2021 | 21:26

Гербавите тролове налазили форума: "след тях и потоп, без ГЕРБ няма живот", вярно ли бе?

Отговори
7 9
ей, тъпир

ей, тъпир

01.07.2021 | 21:54

да го ду--хаш, червен бок..лук! Майка ти също!

Отговори
9 5
Марчо

Марчо

01.07.2021 | 21:12

Де да беше истина всичко това, отново хвърлят пепел в очите на хората. Тази репресия върху служителите на МВР, цели едно, на всяка цена победа за комунистите.

Отговори
12 5
Хмм

Хмм

01.07.2021 | 20:44

Хмм, започна репресия на малкия бизнес, ако не ги подкрепиш на вота, стоварват държавната машина върху бизнеса ти. Жалко, че хората вярват на тези комунисти. Като гледам каква репресия се оказва, вече започвам да вярвам, че ДПС и БСП, ще са първи политически сили. С една дума ни чака времето от 2012-2013.

Отговори
13 8
Иво

Иво

02.07.2021 | 10:56

И най -вероятно 96-97 г. Затягайте коланите.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?