Следвайте ни

Радев подкрепи промените, службите били на Борисов ВИДЕО

Криели се зад отпуски като бившия премиер, заяде се президентът

viber icon

Румен Радев, президент на България, категорично подкрепи промените в държавата. Той говори пред медиите.

Абдикацията от отговорност към националната сигурност в предизвикателни за България етапи, от шефове на служби е ясен знак, че верността им е била към Борисов, а не към България". Това заяви президентът Румен Радев.

"Когато назначавах служебното правителство, аз дадох ясно своите указания - честност, прозрачност, но и нулева толерантност към корупцията, престъпността и купения вот. Затова рокадите са логични действия", добави той.

"След като се сменя една власт, а областните управители работят с изпълнителната власт, е логично и те да се сменят", коментира Радев по повод на днешната смяна на местата на областните управители. Мотивите - подготовката на честни и прозрачни избори на 11 юли.

"По закон трябва да се предоставят еднакви по обем и съдържание информации и към председателя на Народното събрание, и към министър-председателя, и към президента. Това изискване на закона в много от случаите не е изпълнено. И това лесно може да се докаже.

Очевидно примерът на бившия министър-председател да се крие зад отпуски и болнични се оказа твърде заразен и за неговите подчинени. Очевидно това няма как да стане без неговата благословия", коментира още Радев.

"Тук не става въпрос да се правят уволнения и рокади, става въпрос за принципи, да има прозрачност, отчетност, отговорност и нулева толерантност към престъпност, към нелоялност не към мен, не към служебния кабинет, а към България", допълни той.

В момента имаме нужда от укрепване на държавността. Да се прояви държавност, да започнем да говорим и да действаме за укрепване на върховенството на закона, за пресичане на злоупотреби, на кражби, за неутрализиране на натрупалото огромен ресурс задкулисие, категоричен е Радев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Инак с камъни ще те гоним, не щем диктатура

Инак с камъни ще те гоним, не щем диктатура

20.05.2021 | 04:52

Др летец вземи да уволниш целия български народ. Така ще се успокоиш. Я, вземи си хвани самолета и право в Кремъл си иди.

Отговори
6 4
Сик

Сик

20.05.2021 | 09:49

какъв народ са шефовете на службите, бе гербаджийски тиквеник ?

Отговори
2 0
Естествено

Естествено

19.05.2021 | 20:16

Че Радев ще подкрепи помените и чистките, особено когато се правят за да се заличат доказателствата за извършените му престъпления.

Отговори
12 5
Евроком тв

Евроком тв

19.05.2021 | 20:35

Не е престъпление да заличиш продаващи се на олигархията мижатурки, като теб.

Отговори
4 1
Сик

Сик

19.05.2021 | 19:53

Трябваше да ви прати 3 роти и да се свърши. Тикви прости гербаджийски, дето още не сте разбрали, че вашата свърши окончателно.

Отговори
5 12
Пловдив

Пловдив

19.05.2021 | 18:37

А фатмакът 4 години се кри под рокличките на втората на първия

Отговори
19 7
Респект г-н Президент

Респект г-н Президент

19.05.2021 | 18:28

Браво!12 години чакаме възмездие и то идва.

Отговори
10 19

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?