Следвайте ни

Радев от Египет: Партиите да се чистят от корумпирани кадри

Президентът Румен Радев пристигна на официално посещение в Египет заедно със съпругата си Десислава Радева.

"Египет има ключова роля в региона в борбата срещу тероризма, организираната престъпност, радикалния ислям и нелегалната миграция. Затова и сътрудничеството с Египет е важно за нашата национална и европейска сигурност", коментира той пред журналисти в Кайро, цитиран от кореспондента на БТА. 

"Египет е и най-големият наш търговско-икономически партньор за региона на Близкия изток и цяла Африка. Стокообменът вече надхвърли един милиард долара, но има още по-голям потенциал за развитие, затова с мен водя внушителна бизнес делегация във важни области от взаимен интерес. Но диалогът и взаимното доверие на високо политическо ниво са много важно условие този потенциал да се развива", добави държавният глава. 

По думите на Радев има очаквания за редица споразумения, за сключване на договори от представители на нашия бизнес с египетския бизнес.

"Тези дни са много важни, програмата е наситена, има и бизнес форум, отделни контакти. Очаквам наистина добри сделки", подчерта той. 

В отговор на въпрос как ще коментира оставките, които правосъдният министър Цецка Цачева и зам.-министърът на спорта Ваня Колева подадоха заради скандала със скъпите им апартаменти на занижени цени, президентът отговори, че не е дошъл в Египет за да коментира това. Но все пак каза, че позицията му винаги е била принципна:

"Преди два месеца по време на моя годишен отчет много ясно заявих, че партиите, които искат да видят себе си на бъдещия политически хоризонт, трябва сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри с управленски амбиции, а не да чакат да гърмят скандали и да ги гасят с оставки".

Румен Радев подчерта, че това се отнася за всички партии.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?