Следвайте ни

Радев намекна за избори 2 в 1, поиска още работа от парламента

viber icon

Президентът Румен Радев отказа да посочи дата за разпускане на парламента. Той говори във ВМА, където заедно с ген. Венцислав Мутафчийски откриха нов тренировъчен център.

Държавният глава беше категоричен, че първо депутатите трябва да свършват доста работа по отношение на актуализацията на бюджета и други закони. Специално наблегна на това, че в парламента не се отваря и дума за Плана за възстановяване, което отчете като огромен минус.

Радев не отговори конкретно за датата на парламентарните избори, но даде да се разбере, че е на път да размисли и да насрочи избори 2 в 1. Той се аргументира, че вот в три поредни седмици ще натовари изключително много и администрацията, и хората.

На въпрос дали служебното правителство остава в същия състав президентът даде изключително висока оценка на настоящите министри и каза, че се е опитал да покаже с кабинета нов модел на управление, който да сложи край на антагонизма между партиите и е успял.

Радев разкритикува депутатите за поредния неуспешен опит за правителство и повтори, че те са длъжни да поправят частично това като приемат закони и актуализацията на бюджета. Освен това Радев засипа с похвали ВМА, че е на световно ниво.

Забележително е, че двамата с ген. Мутафчийски демонстрираха отлични отношения, напук на упоритите слухове последните две години, че точно шефът на ВМА ще бъде големият му съперник на изборите - нещо, което самият Мутафчийски многократно отрече пред "Марица".

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Да си върнем живота, импийчмънт

Да си върнем живота, импийчмънт

03.09.2021 | 17:18

Т рябва да го изгоним. Не щем гладна радева зима. Вън комплексирания злобар

Отговори
3 0
ДОНИ

ДОНИ

03.09.2021 | 11:17

РАДЕВ БЕКАПЕТО РАЗБРАЛ ОТ РЕШЕТНИКОВ ЧЕ КРЕПОСТА СЕ ПРЕВЗЕМА ОТВЪТРЕ И ЗАТОВА НА 19 ГОДИНИ СТАНАЛ КОМУНИСТ ПОНЕЖЕ В СТРАНАТА ВСЕ ОЩЕ ИМА КОМУНИСТИ ЗАТУЙ СИ ДЪРЖИ В ДЖОБА ЧЕРВЕНАТА КНИЖКА ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ

Отговори
9 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?