Следвайте ни

Радев: Италия е солидарна с нас за Северна Македония и Албания

viber icon

Президентът Серджо Матарела е изцяло солидарен с нашата позиция за присъединяването на РС Македония и Албания към Европейския съюз. Това заяви президентът Румен Радев след срещата си с италианския си колега в двореца Куиринале, съобщава БГНЕС.

Всички искаме да видим възможно най-бързо тези страни по техния европейски път. Обясних много ясно българската позиция, че ще имаме напредък, когато и самите страни демонстрират ясно и необратимо, че изпълняват критериите, каза още Румен Радев.

Всички оценяват това, което напоследък прави България – активизиране на диалога, различни инициативи.

В момента българското правителство работи усилено с правителството на РСМ и в най-скоро време България ще дари едно чувствително количество ваксини, съобщи Румен Радев.

Той съобщи, че още при сформирането на служебното правителство, е обсъдил с колегите си възможността помощите, които се дават в туризма да бъде не просто плащания, за да съществува бранша, а да бъдат вложени в нещо действащо. Така президентът направи връзката с обявената по-рано днес от финансовия, образователния и транспортния министри нова мярка в помощ на сектора с участието на ученици и учители.

С Пендаровски обсъждаме да поканим ученици и студенти от РС Македония да прекарат част от ваканцията си заедно с нашите деца. Разбира се и с учители, така че да имаме образователна и хуманитарна програма.

Ако успеем това да го постигнем, ще направим най-важната крачка за преодоляване на десетилетната пропаганда, на инсинуации и противопоставяне между нашите две страни. Ако ние съберем нашите млади хора заедно, съм сигурен, че това ще неутрализира всякакви пропаганди, заяви Румен Радев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Иван

Иван

28.05.2021 | 21:36

Никога няма да има напредък, докато посърбаците не се откажат от сърбо-комунистическата доктрина на македонизма, която продължава да е официална в РС.Патагония! Македонизмът се основава на два стълба: яростна българофобия и фалшификация на историята. Омразата към нас е в самата основа на тяхната настояща идентичност и посърбаците се държат като удавник за сламка за нея. Какво щяло да им остане от "идентитетот", ако не ни мразят и не крадат историята ни? Като махнеш лъжата остава истината. Като махнеш фалшивия идентитет остава истинския. Нека имат свой идентитет, но да се основава на истината, не на лъжата, на любовта, не на омразата!!!

Отговори
4 0
видимите резултати

видимите резултати

28.05.2021 | 18:18

Радев мина Буци с 200.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?