Следвайте ни

Радан Кънев: Рашков да се извини за "бившите хора"

viber icon

Думите имат значение, особено в общество с тежки и неизлекувани рани от политическо насилие в миналото. Изразът "Бивши хора", дори използван неволно, е недопустим в България. Като човек, израсъл и възпитан в семейство на "бивши хора" по терминологията на комунистическата диктатура, очаквам г-н Рашков да се извини за тези думи. Това гласи постът, който Радан Кънев написа във фейсбук. 

Министърът на МВР Рашков използва "бивши хора" за ГЕРБ, но изразът се свързва с комунистическата власт за политическия, икономическия и духовния елит на България отпреди 1944 г.

Радан Кънев написа още:

"Добре е, че и ГЕРБ осъзнаха колко важни са институциите на ЕС като гарант срещу злоупотреби на властта в България. Разбира се, с гръмки предизборни лозунги за пълзящ кофраж и пълзящ преврат нищо не може да се постигне, но принципът е важен; Смяната на ръководството на службите за сигурност беше неизбежна, най-малкото заради водевила с неплатените отпуски. Подкрепям позицията на моята политическа сила - "Демократична България", изразена от Христо Иванов, че по-разумно беше да се назначат временно изпълняващи ръководители; Действията на служебното правителство в икономическата сфера са навременни и уместни. Особено важна е намесата на МИ в Българска банка за развитие, която има много съществена роля за мерките за възстановяване от Ковид-кризата; Същинска промяна - и в сферата на сигурност, и в правосъдието, и в социално-икономическата политика - е възможна само след избор на нов парламент, сформиране на реформаторско мнозинство и избор на редовно правителство. Временно управление не може да се справи с предизвикателствата, особено без парламент; Гаранцията за успешно реформаторско управление и възстановяване на гражданските и икономически свободи е силен резултат на "Демократична България" и слаб резултат на ГЕРБ, БСП и ДПС;", допълва още той. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Иван

Иван

02.06.2021 | 22:05

А ти мазно п.едерастче, за джендърите и македонското малцинство нещо да кажеш? Иначе Рашков е див тулуп и комунист.

Отговори
2 1
лимбо

лимбо

02.06.2021 | 19:31

Извини са бе!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?