Следвайте ни

Работници блокираха движението между Перник и София

viber icon

За 15 минути от 18,10 ч. до 18,25 ч. бе блокиран двупосочно пътят между Перник и София на кръстовището на пернишкото село Драгичево. На шосето застанаха работници от местна пътната фирма, ремонтирала еднопосочно пътя между Перник и София и жители на село Кладница, предаде БТА.

Ремонтите дейности по републиканския път до столицата са изпълнени от “Пътища Перник” ДЗЗД, с което АПИ има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища на територията на областта. “Нашата работа е свършена, за което не сме получили никакви пари”, заяви управителят на дружеството Ивелина Маринова. По думите й не са платени 2,6 млн. лв., дължими за ремонт на шосето.

Според Маринова обектът е приет от АПИ, необходимо е само да се постави маркировка и мантинели. “От месец март не сме получавали никакви преводи”, уточни техническият ръководител Евгений Герасимов. Строителите настояха за незабавен превод на дължимите от държавата пари и пускане в експлоатация на пътя.

Жители на село Кладница за пореден път протестираха с искане да продължи работата по възстановяване на републиканския път към селото, който пропадна заради свлачище и движението по него бе спряно. Шосето продължава да пропада, има опасност и другото платно да се свлече и тогава е възможно пътят да бъде затворен завинаги, алармира кметът на населеното място Васил Мирчев. Хората използват обходен маршрут, който е тесен и също се нуждае от ремонт. На протеста присъства и кметът на село Драгичево Виктор Викторов. Той се оплака, че заради пренасочване на движението, всички улици са пълни с коли. Заради блокирането на пътя се образуваха дълги колони от автомобили и в двете посоки.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?