Следвайте ни

"Работническо дело" възкръсна на конференцията на БСП в Бургас

viber icon

Пропагандната машина на комунизма – вестник „Работническо дело“ - възкръсна. Последният брой от някогашния орган на ЦК на БКП бе представен на общинската конференция на БСП в Бургас, съобщава "Флагман".

Изданието бе поставено на входа на театър „Адриана Будевска“ - точно до мястото за регистрация на делегатите. Десетки възрастни социалисти, бивши комунисти, с трепет сграбчиха легендарното издание.

Други пък помислиха, че вестникът е изваден от архива, докато не се зачетоха в него и видяха, че всъщност това е най-новият брой. Съществена разлика обаче нямаше. Нито в темите, нито в дизайна.

„Работническо дело“ си е все същият, както преди. Дори цветовете му не са променени. Челото на новия брой е: „Борбата за равенство и за социална справедливост не е утопия“...изцяло в стилистиката на органа на комунистическата партия. В другите материали се осъжда „буржоазните партии“, „лошия запад“. Не се забравят разбира се и постиженията на социализма.

От редакционното каре става ясно, че издател е „Орган на Централния комитет на Партията на българските комунисти“. Главен редактор е Йонко Бонов, а в редакционната колегия влизат Пеню Костадинов (Бившият говорител на областна управа Бургас твърди, че няма нищо общо и има съвпадение на имана, б.а.), проф.Минчо Минчев и Иван Педров. Вляво от карето е публикувана и мисъл на Георги Димитров: „Колелото на историята ще се върти до пълната победа на комунизма“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?