2374
Следвайте ни

Янев и Рашков: Няма сериозно напрежение по границата с Турция

viber icon

Според премиера Стефан Янев и вътрешния министър Бойко Рашков няма сериозно напрежение на границата с Турция, а акцията там е рутинна. Премиерът определи ситуацията на българо-турската граница като нормална. И допълни, че от дни там се провежда специализирана операция.

„В тази връзка вероятно доста изпитват неудобство, забавяне. Това може да доведе до някакъв вид обвинения, че се прави нарочно. Не мисля, че това е случаят. Нека да изчакаме развитието. Смятам, че нещата са спокойни вече”, обясни Янев.

Изявлението идва на фона на дипломатическото напрежение между България и Турция, което беше предизвикано от думите на вътрешния министър Бойко Рашков. Той обвини Турция в намеса на първия тур на изборите у нас. 

Вътрешният министър обясни, че няма напрежение с преминаването на българо-турската граница. А акциите на полицията на граничните пунктове с южната ни съседка през седмицата се били свързани с определена оперативна информация.

„Дали са пътували за избори или за други цели, разбира се, ние трябва да проверим. Очевидно има определена цел, която се съпътства и с една незаконна контрабанда, която ние няма да разрешим. Преминават и лица, ангажирани с определена терористична дейност”, обясни Рашков.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Мишо

Мишо

21.11.2021 | 20:12

И ние чакаме тези мошеници и комунистически лъжци да ни управляват,пази Боже Майка България...

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?