46
Следвайте ни

Янаки Стоилов: Ще работим почтено и последователно през втория мандат ВИДЕО

viber icon

"Добре си даваме сметка за пречките, пред които сме изправени. Ще се стремим да работим почтено и последователно", каза новият стар служебен министър на правосъдието Янаки Стоилов.

Стоилов описа новите приоритети правосъдното министерство в рамките на новия мандат:„Служба на гражданите и укрепване на държавността”. 

Той коментира организацията на дейността по ускорено прехвърляне на Бюрото за защита към Министерство на правосъдието.

"За тази цел проведох среща както с главния прокурор, така и с ръководителя на Бюрото, за да бъдат уточнени действията. Предстои законът да бъде публикуван. Днес преподписах указа, който дойде, което означава, че законът ще влезе в сила следващата седмица. Надявам се във възможно най-кратко време да бъдат организирани всички дейности, така че без сътресение бюрото да продължи да изпълнява своите функции. Надявам се, че няма да бъдат създадени затруднения по прехвърляне на неговите активи към Министерството на правосъдието", посочи още проф. Янаки Стоилов.

Той припомни за развитието на исковете, свързани с дейността на министерството. По думите му става въпрос за иска към Конституционния съд за тълкувателно решение, поискано от Министерски съвет за правомощието на министъра на правосъдието да иска освобождаване на председателя на ВКС, ВАС и главния прокурор при наличие в предвидените в Конституцията основания.

"Във връзка със започване на втория сезон на нашето управление, представям действията, които продължаваме и тези, които ще бъдат започнати. Бих обобщил работата на министерството като служба на гражданите и укрепване на държавността". Това съобщи на брифинг министърът на правосъдието Янаки Стоилов.

"Няколко са приоритетите ни. Те не са нови: подобряване обслужването на гражданите и фирмите, преодоляване на лоши практики, подобряване на взаимодействието със съдебната власт и повишаване взискателността към нейната работа", заяви той.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?