Следвайте ни

Як скандал в Поморие! 10 ирландци докараха на крака евродепутат ВИДЕО

viber icon

Скандал в Поморие стигна до Европарламента! Едва десетина ирландци са онези, които не желаят да плащат такса поддръжка в огромния комплекс „Сънсет ризорт“, пише faragency.

Проблемът им стигна чак до Европарламента и като замесиха България, а в резолюцията по настояване на тяхната сънародничка Клеър Дейли и лява депутатка бе записано, че България има проблем с върховенството на закона.

Конфликjите им са отдавна, една група от собственици на имоти се е организирала в групата SRIOS и не желаят да плащат ток, вода, общи  части. Таксата е регламентирана и е  15 евро на квадрат.

Един от наемателите от десет години не е плащал режийните си задължения и води съдебни дела. В същото време по думите на най-големия собственик Боян Бонев ирландският гражданин си живее спокойно. Преди време съдът решава, че „Сънсет ризорт“ трябва да му възстанови енергоподаването, което и става. Гражданинът обаче не желае да се издължава на Бонев.

Малцината ирландци го обвиняват, че той ги рекетира и печели от такса поддръжка. Ирландците нямат собствени партиди за ток и вода, те се издължават на Бонев, а той на големите компании.

За последните пет години съм платил над 2,5 млн. такса поддръжка, 1,300 000 лева плащаме за ток, казва Бонев.

Днес заради този гражданско правен въпрос пристигна в Поморие Клеър Дейли, която заяви, че е дошла да защитава техните права и да ги изслуша. Срещата започна с 40 минути закъснение, заради нежеланието на Дейли  да говори пред медиите.

След това тя отговори на част от въпросите на кмета на Поморие Иван Алексиев. Стана ясно, че няма апартамент в селището, но пък използва политическата трибуна на европарламента за разрешаване на частен спор.

„Къде е Поморие и България в тази ситуация. Защо намества града и държавата в гражданско-правен спор. Тя използва политически средства, за да реши един спор. Използва позицията си на евродепутат за разрешаването му“, заяви Алексиев.

„Сънсет ризорт  мениджмънт“ е фирмата, която е избрана да управлява комплекса. Той е от затворен тип и един от най-големите данъкоплатци в Поморие, който по данни от фирмата плащат близо половин милион към местната хазна от туристическа такса и местни данъци.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Веселинов

Веселинов

17.10.2020 | 09:56

Тези такси поддръжка са незаконни и нереално високи. Все едно е ,да си изплащаш апартамента ,който си купил. Това е схема на строителните инвеститори да печелят ,покровителствани от политиците.

Отговори
5 1
Гларуситеее

Гларуситеее

17.10.2020 | 09:56

Имам апартамент на Равда , същия филм правят ... сметки на око и само се чудят как повече да вземат ... трябва да има регулатор и да ги ревизира тия субекти

Отговори
5 1
ядосан

ядосан

17.10.2020 | 02:37

стига сте плюли по България, по същият начин е и в резиденшъл комплексите и в САЩ, има общо деление на сметките базирани на семейство потребление и т.н. нищо незаконно няма особено ако е уговорено предварително, или да си плащат или да се изнасят

Отговори
3 7
Wafa

Wafa

16.10.2020 | 21:38

Миналия петък получих $ 28755, защото съм без работа, искам да запазя проучването си, затова работих усилено миналата седмица и спечелих $ 19500. Предоставям на моите приятели и приятели да свършат тази работа. изучете този уебсайт, за да вземете допълнителни факти .. ===>>> Smartlife3.com/

Отговори
1 5
Дивия

Дивия

17.10.2020 | 09:54

Дедовия ти да ми земеш дедовия мой човек и да го лигавиш също

Отговори
0 0
Граматиков

Граматиков

16.10.2020 | 17:39

Собствениците си правят фирма за поддръжка и разчитат, че от бълъците ще прибират милиони на месец. Ирландците са абсолютно прави. За 100 кв. прави 1500 евро месечно за ток, вода и поддръжка - чисто обирджийство.

Отговори
18 6
Пенсионер

Пенсионер

16.10.2020 | 17:17

ГГЗ!

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?