Следвайте ни

Пускат втори разширен списък по "Магнитски"

viber icon

Втори разширен списък по Магнитски обяви финансовото министерство. В него е добавен списък на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединените американски щати.

Припомняме, че първият се състоеше от 64 фирми, свързани с Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков.

 Разширеният списък включва  „всички физически и юридически лица, притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на OFAC“. Списъкът е съставен на база информация, която е налична и проверена до момента, уточняват от финансите.

Той може да бъде допълван или коригиран при получаване на нови данни или факти. След проверки, които са в процес на извършване, той ще бъде допълнен  и с  „всички съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица по буква „а“, включени към момента и за последните 5 години“, предупреждават експертите на служебния финансов министър.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

А дали

А дали

09.06.2021 | 21:54

Дали във втория списък ще видим имената на Асфалт паша и Влади Горанов като получили малка финансова инжекцийка от Божков?

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?