Следвайте ни

Пуска ли ни Европа милиардите? Отговаря вицепремиерът

viber icon

България е сред четирите страни, заедно с Естония, Малта и Нидерландия, които така и не успяха да внесат Плана за възстановяване от COVID-19. Това означава ли, че в момента са застрашени 6 милиарда евро.

Светослав Иванов попита служебния вицепремиер и министър по европейските фондове – Атанас Пеканов, в предаването "120 минути".

„Средствата не са застрашени. Те ще влязат в българската икономика – 13% от тези средства, в рамките на тази година, ако планът бъде предаден нататък. Тези средства са за нас, когато внесем плана“, увери Пеканов.

По думите му забавянето се дължи на няколко причини, като едната е политическото решение на предишното правителство да не внася плана.

 „Предишните управляващи имаха почти година да завършат плана. Когато аз встъпих в длъжност намерих едно предложение за план, което според мен нито беше хубаво, нито беше готово, защото не отговаряше достатъчно на амбициите, които се поставят – както в приоритетите, които ЕК поставя, така и според мен не отговаря на приоритетите, които аз смятам, че трябва да бъдат заложени там“, посочи Пеканов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

FARAON

FARAON

13.06.2021 | 23:09

ПОВИШАВАМ ДРУГАРЯ GESS - ШЕFF ПО СЛУЖБА! ОТ УТРЕ, ЩЕ БЪДЕ ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА ТОЗИ СВЯТ.

Отговори
0 4
Чифутско псе БЪБУ

Чифутско псе БЪБУ

13.06.2021 | 22:38

Браво бе чифутско псе Бъбу То има ли тема по коята не си се излаяло Псе мръсно чифутско

Отговори
3 2
Бъбу

Бъбу

13.06.2021 | 20:53

Той нищо не отговаря а се възползва от въпроса отново и отново да оплюва герб. Всички чухме от предходното правителство че е нормално следващото такова да си внесе плана поради възможни корекции и т. н. Новите не кадърни и хем не харесали плана хем друг не направили и не внесли за което Бойко Борисов пак им бил виновен. По добре ЕС никакви пари да не им дава на тези защото ще си ги делнат.

Отговори
4 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?