Следвайте ни

Пушките остават в ареста след опит да пребият горски стражари

viber icon

Печално известни баща и двама сина остават в аресат, реши съдът. Те са известни като Пушките и тормозят горските около Костинброд.

Тримата мъже са с мярка постоянен арест заради това, че са нападнали горски служители на Държавното горско стопанство „Сливница“. Местните медии припомнят, че бащата Иван Зарев и двамата му синове Людмил и Благовест са влезли в пререкание с Венелин Кръстев, който е зам.-директор на горското, както и с горските стражари Павел Младенов и Христо Владимиров.

Инцидентът се разиграл към 15:00 часа в сряда, 13 януари. При обход в землището на с. Градец горските стражари забелязват движещ се високопроходим автомобил „Гранд Чероки” с чужда регистрация. Подават сигнал, за да спре за проверка, но водачът на джипа Благовест отказва да се подчини.

Започва преследване, при което в близост до подстанцията на Костинброд други два автомобила препречват пътя на горските. Колите се управляват от Иван Зарев. с прякор Пушката, който в последните 10 години е известен с кражбите на дървесина, и другия му син – Людмил.

Двамата започват да отправят смъртни заплахи срещу горските стражари. За да предотвратят допълнителна ескалация на напрежението, горските се опитват да се измъкнат, при което бракониерите в протежение на около километър на няколко пъти правят опити да избутат от пътя служебния им автомобил със специален режим на движение и да го тласнат в пропаст.

Служителите на „ДГС Сливница” сигнализират полицията и тел. 112. Горски служители споделят, че са били шокирани, защото при предходен инцидент 2-годишното дете на единия от братята Зареви е било в колата по време на разправия заради сеч.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Дада

Дада

16.01.2021 | 13:27

Като са ПЕЧАЛНО ИЗВЕСТНИ защо са на свобода а не гнуят в затвора ? Какво правосъдие има в тази ко-чина да кажат съдии и купените прокурори

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?