Следвайте ни

Пулмолог: Мерките трябваше да се разхлабват по-постепенно

viber icon
Според пулмологът проф. Даниела Петрова от УМБАЛ "Александровска" мерките в страната е трябвало да бъдат разхлабени по-полека, доказва го ръстът на заболелите от коронавирус в момента. ”Оказа се, че дисциплината се наруши. Започна масово събиране и купонясване”, поясни професорът пред Нова тв.
 
Според нея по-големият брой заразени в последните дни не се дължи на повечето изследвани.

„По-големият брой заразени не се дължи на повечето изследвани. Ние се намираме в първата вълна, но пиковете са различни. Тя ще продължи още два-три месеца. Втора вълна може да очакваме в началото на зимния сезон. Тя няма да бъде толкова мощна", прогнозира Петрова. 

 
„Изказването на проф. Асен Балтов за „Трите „Д” е основателно. „Той е изключително прав. Ако броят на новозаразените продължи да расте, ще се увеличи и броят на пациентите, които са със средно тежки и тежки симптоми. Ще се наложи да използваме ресурсите на здравната ни система”, допълни тя.

Изказването на проф. Асен Балтов за „Трите „Д” е основателно. „Той е изключително прав. Ако броят на новозаразените продължи да расте, ще се увеличи и броят на пациентите, които са със средно тежки и тежки симптоми. Ще се наложи да използваме ресурсите на здравната ни система”. Това заяви в ефира на „Събуди се” проф. Даниела Петрова от УМБАЛ "Александровска".
 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?