Следвайте ни

Психолози ще работят със съучениците на починалата в час ученичка

Кризисен екип от специалисти ще работи със съучениците на починалата в час ученичка в Природо-математическата гимназия „Иван Вазов“ в Димитровград. Той е изпратен от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) и освен с учениците ще работи и с учителите на починалата ученичка.

15-годишното момиче издъхна в час по Физическо възпитание и спорт в петък. Веднага след трагичното събитие председателят на Държавната агенция – д-р Елеонора Лилова, разговаряла с директора на училището Илияна Славова за осъществяване на психологическа интервенция. Специалистите ще бъдат на разположение на всички – деца и възрастни, независимо от учебната програма и сецификата на учебно-възпитателния процес.

Държавната агенция за закрила на детето изказва своите съболезнования на родителите, близките, приятелите, съучениците и преподавателите на без време починалото момиче.

Яница Марова

Редактор

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?