Следвайте ни

Психоложка създаде Фейсбук група за помощ на хора без работа

viber icon

Психоложката Бойка Трифонова създаде Фейсбук група „Помощ от Хора за Хора“, където останали без работа ще могат да помолят някой да им плати сметка, която нямат възможност в момента да покрият.

Ето какво обясни тя: „По примера на кмета на Анкара създадох група, в която хора, останали без работа заради мерките, могат да помолят да им се плати дадена сметка за нещо си. Идеята не е да се дават пари, а само да се плати сметка. Както разбирате, това няма да доведе до сериозна злоупотреба, защото сметката за декември може да бъде платена само веднъж и само от един човек.“

Ето и правилата на групата:

„В очакване на първите Молители нека да обясня важните за всички неща !
Това е група за помощ на хора, останали без работа в резултат на Пандемията. Разбирам, че в България има много други групи от бедстващи хора, но тази група конкретно е за останалите без работа.
Идеята е да се плащат НЕОТЛОЖНИ СМЕТКИ. Кои сметки се разбират като "неотложни " ? Тези, заради които хората ще изгубят услугата. По мое мнение , това е сметката за ток, за телефон, за интернет, за телевизия, кредит, лизинг.
Препоръка към Молителите. Бъдете кратки, точни, ясни и честни. Ще ви преценяват по профила и разказаната история. Не се излагайте да лъжете или преувеличавате.
Как се иска помощ ? Молителят дава само три неща : клиентски номер към дружеството, дължимата сума и своето име. Всякакви други лични данни не се споделят.
Как се дава помощ ? След като потенциалният Дарител прецени, че може да си позволи да плати такава сума, той заявява своето желание под публикацията на Молителя и обявява срок, в който ще плати сметката. Имайте предвид, че дадена сметка може да се плати само веднъж и само от първия .
Не се дават пари в брой , по банка, под никаква друга форма, освен чрез заплащане на сметката ! Има други групи за такива дарения . Тази не е за това !
Надявам се всички да сте наясно с правилата, но ако нещо не ви е ясно - питайте ! Целта е да си помагаме без напрежение, без злоупотреби и без обидени.“

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Боби

Боби

29.11.2020 | 11:29

По- добре помощта да се изразява в помощ и съдействие за намиране на друга работа!

Отговори
0 0
Тихомир маринов тодоров - гр. Дулово

Тихомир маринов тодоров - гр. Дулово

29.11.2020 | 08:46

Освободен съм от работа , баща на две деца на 2 и 7 години .на борсата съм с 200 лева на месец . Някой да ми каже как да си платя сметките .

Отговори
0 0
I'm google assistant

I'm google assistant

27.11.2020 | 10:43

Моля ако може платете ми наема, тока, водата, цигарите за месеца, на кучето храната за мен храна, и ако може евентуално и бензина на колата.

Отговори
0 0
Данъкоплатец

Данъкоплатец

25.11.2020 | 22:37

А данъци на имоти може ли да плаща някой от платците?

Отговори
3 0
Суоеррр

Суоеррр

25.11.2020 | 22:14

Пращайте и банковите ви сметки и да ви помага тази госпожа или да праща трушия и ракия ,,, да плати сметките също и ще сме супер нямаме нужда от друга помощ !!!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?