Следвайте ни

Проверяваме дали не са ни използвали за изборите

Новините от Пазарджик и страната

viber icon
Всеки гражданин може да провери дали името и подписът му фигурират в списъците, с които партиите, коалициите и инициативните комитети са се регистрирали за участие на президентския вот или за агитация на референдума на 6 ноември. Подобни злоупотреби вече бяха установени, затова от Комисията за защита на личните данни съветват всеки да провери дали ЕГН-то му не е използвано за подобни цели.

Проверката за изборите се прави в сайта на ЦИК, секция "Избори за президент и вицепрезидент", "За избирателите", "Проверка в списъка на лицата, подкрепящи регистрацията на партия, коалиция, инициативен комитет за участие в изборите за президент и вицепрезидент на републиката на 6 ноември 2016 г.". 


За референдума проверката се прави отново в сайта на ЦИК, секцията "Национален референдум", "За гласоподавателите", "Проверка в списъка на лицата, подкрепящи регистрацията на партия, коалиция, инициативен комитет за участие в информационно-разяснителната сампания по въпросите на националния референдум на 6 ноември 2016 г."


Проверката се прави чрез въвеждане на ЕГН и 10-цифров ПИК номер, който се получава на посочен имейл. При установяване на неправомерно ползване на личните данни, всеки може да подаде жалба към Комисията за защита на личните данни./ Пазарджишка Марица

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?