Следвайте ни

Протестиращите блокираха Орлов мост! Чупят касови апарати СНИМКИ

viber icon

Стотици недоволни, облечени в жълти жилетки, се събраха да протестират срещу наредба Н-18 за касовите апарати пред Министерски съвет, пише NOVINI.BG.

Чуват се викове "Оставка", "Боклуци", също така има и транспаранти с надписи "Запази малкия бизнес" и "От бизнеса с любов, "Не на наредба Н-18".

Протестът засега е мирен, въпреки това има засилено полицейско присъствие.  Районът на Ларгото е отцепен.

Недоволните настояват да се спре рекетът над бизнеса от страна на НАП. Те хвърлиха и чупиха касови апарати на жълтите павета.

Протестиращите крещяха и, че всички политици са предатели. "Оставяте ни гладни и гоните децата ни в чужбина", категорични са те.

Към 14:30 часа протестиращите поеха по Цариградско шосе и блокираха движението. Те се движат в едната лента на пътното платно. Надуват свирки и веят знамена. Минути по-късно те затвориха Орлов мост.

NOVINI.BG припомня, че вчера стана ясно, след среща с финансовия министър Владислав Горанов, че въпростната наредба ще бъде отложена с шест месеца. Наредбата изискваше до 31 януари всички търговци да подменят софтуера си за управление на търговията с нов, който ще даде пълен достъп на НАП до базата им данни в реално време. Хотелиери, ресторантьори и търговци са недоволни, защото смяната на софтуера ще отнеме време и ще предизвика много разходи, а данъчните ще имат достъп до цялата информация, свързана с бизнеса им. От бизнеса продължават да настояват да бъде намален на 5% ДДС за хотелиери и ресторантьори.

От Българската асоциация на заведенията разпространиха декларация, в която се разграничиха от пария "Възраждане" и категорични заявиха, че тя няма място на протеста на бизнеса. Публикуваме я без редакторка намеса: 

"Българската Асоциация на Заведенията категорично се разграничава от политическите искания на партия „Възраждане“, изразени по време на протеста на малкия и среден бизнес пред Народното събрание. Представители на тази или която и да било партия не са канени на протеста, не са участвали в организацията му и смятаме, че нямат място там.

За пореден път заявяваме, че ние не сме ангажирани политически и нямаме политически искания! За нас е важно единствено да защитаваме правата на българския бизнес! Ние не търсим конфронтация, а решаване на възникналите проблеми и няма да позволим да бъдем употребени от каквито и да било политически интереси!

Бихме желали да заявим също, че след снощната среща при министъра на финансите Владислав Горанов и решението влизането в сила на Наредба Н-18 да бъде отложено с 6 месеца, като през този период се оформят работни групи за прецизирането й, Българската Асоциация на Заведенията оттегли готовността си за протест на днешния ден. Държим обаче да подчертаем, че всеки наш член може свободно да изразява мнението си, включително чрез протестни действия, каквито има и в момента.

Вярваме, че през следващите 6 месеца ще се работи усилено за изчистване на спорните текстове в Наредба Н-18, която да се превърне в работещ нормативен документ за регулиране на българския бизнес."

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?