Следвайте ни

Протестиращи: Затворете фермата за норки на "Градус"!

viber icon

 Протест за незабавно прекратяване на дейността на единствената работеща ферма за норки у нас, свързана с Иван Ангелов и фирма „Градус“, започна тази сутрин пред Министерски съвет.

Организатори на протеста са Национална гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България и Сдружение „Кампании и активизъм за животните в индустрията“ /КАЖИ/.

Организаторите казаха, че има голям интерес към каузата и стотици граждани в социалните мрежи са заявили участие в събитието.

Темата беше засегната неколкократно през последните дни на заседанията на временната комисия за ревизия на управлението.

На изслушване пред комисията се представи днешен сигнал, отчитащ детайли, нарушенията,  нередностите и проблемите около фермата за норки на „Градус“ през последните пет години.

Компанията обаче остро реагира на акцията на КАЖИ. От "Градус"АД посочиха,  че не притежават и не участват в управлението на ферми за норки. “Градус” АД не може да взема отношение към обществени и политически акции, свързани с отглеждането на норки в България, подчертаха оттам. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

taty

taty

12.05.2021 | 11:15

bravoooo ,zatvorete vsihko,tesi ugasni mesta

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?