Следвайте ни

Протест за „Натура 2000“ блокира София

viber icon

Стотици столичани се събраха на протест в защита на природата и срещу решението за отслабване на зоните за защита на "Натура 2000". Шествието тръгна от бул. "Витоша" и стигна до църквата "Св. Неделя" с искане за незабавни оставки и станалите традиционни възгласи "Искаме природа, не искаме бетон", предава Lupa.bg.

Демонстрацията продължава към главния вход на Народното събрание. 

Надсловът на шествието е "Долу ръцете от морето, планините, реките и горите" има и в редица градове в цялата страна - София, Бургас, Варна, Благоевград, Пазарджик, Ботевград, както и в Карадере. Различни природозащитни организации и граждани са недоволни от законовите поправки, внесени от бившия екоминистър Нено Димов и веднъж върнати от премиера Бойко Борисов, но отново са на дневен ред с мотива, че е необходим нов подход за управление на екологичната мрежа "Натура 2000".

Според природозащитниците измененията не само противоречат на европейското законодателство, но и напълно ще ликвидират екологичната мрежа "Натура 2000". Една от спорните поправки изключва българските учени от процеса на управление на защитените зони.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?