Следвайте ни

Протест тропа хора от Варна и София, вижте защо

viber icon

Кръшни протести се извиха в София и във Варна. Хората искат зали и школи за изкуства,  които са пряко засегнати от ограничителните мерки, отново да отворят врати.

Протестът пред здравното министерство е под наслов „Изкуството е живот- душата на един народ!” Там са се събрали хора от различни краища на страната, включително и от Пловдив, а искането на протестиращите е да започнат отново да работят организациите, свързани с изкуството, здравето и спорта.

Според тяхно проучване, над 85% от родителите и потребителите са готови да се върнат в школите. Хората казват, че не издържат финансово, тъй като през 2020 година са работили само няколко месеца.

След Министерството на здравеопазването, недоволството ще се премести пред Министерството на културата. Все пак диалог има. Представители на протестиращите бяха поканени на среща с министър Ангелов и министър Банов.

Протестиращи, доста по-многобройни , се събраха и в Морската градина във Варна, облечени в носии, носещи тъпани и други инструменти.. Всички са категорични, че наложените мерки им пречат да осъществяват своята дейност. Те са готови да предложат на Министерството план за действие на изкуството при форсмажорни обстоятелство.

Протестиращите ще се придвижат до сградата на Общината, където ще има демонстрация.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай