Следвайте ни

Протест срещу поредните опити за застрояване в Синеморец

viber icon

Кметът на Царево Георги Лапчев оттегли скандалната докладна записка, с която се правеше промяна в статута на 10 дка терен за спорт в урегулиран имот за жилищно строителство в курортното селище Синеморец. Градоначалникът аргументира оттеглянето на документа с технически нередности. Докладната щеше да се разгледа от Общинския съвет в Царево днес.

Кметът Лапчев беше посрещнат с протест на жителите на Синеморец преди заседанието, предаде БНР. С плакати „Не ни отнемайте единствения терен за спорт“ и скандирания „Оставка“ протестиращи жители на Синеморец посрещнаха кмета Лапчев и 13-те общински съветници.

Градоначалникът определи протеста като политически и каза, че още вчера е оттеглил докладната за промяна на статута на терена, който се намира в самото село. Предвиден е за жилищно застрояване, като там трябва да бъдат построени 14 триетажни къщи.

На въпрос дали след отстраняване на техническите нередности тази докладна отново ще бъде внесена за разглеждане в Общинския съвет кметът Лапчев посочи, че коментира само факти, а какви са плановете ще каже, когато те бъдат написани. Той подчерта, че в правомощията на общинската администрация е да решава по какъв начин ще управлява общинската собственост без да уточни отказва ли се общината от проекта за застрояване на терена.

Теренът от около 10 декара е публична общинска собственост и е отреден за спортна дейност.

По-рано Борислав Борисов от Facebook групата „Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев бряг“ обясни: „Пред терена има само земеделски земи и има уникална гледка към морето. Не е точно на първа линия, но има уникална гледка към морето и скандалното е, че това е единственият имот, който е общинска собственост, предназначен за спортни дейности в селото. И Общината стига дотам, че да го разпарчетоса на 14 нови имота и след това на всички е ясно вече какво следва“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

УМЕН

УМЕН

20.05.2021 | 21:27

Значи за местните можеше да строят да си продават имотие за хотели и да взимат пари а за другите неможе как така става.....

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?